"Petrom" a contractat un credit de 375 milioane de euro

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 16 octombrie 2008

"Petrom" a contractat un credit de 375 milioane de euro

Cel mai mare producător de ţiţei şi gaze naturale din Europa de Sud - Est, "Petrom" Bucureşti (simbol SNP la BVB), a contractat o linie de credit pe termen mediu, în valoare de aproximativ 375 milioane de euro, cu termen de rambursare de trei ani, potrivit unui comunicat emis, ieri, de companie.

Creditul va fi folosit pentru acoperirea nevoilor financiare ale companiei bucureştene, aşa cum se reflectă în bugetul companiei şi în conformitate cu programele actuale de inves­tiţii şi reprezintă cea mai mare linie de credit acordată, până în prezent, unei companii din ţara noastră.

Mariana Gheorghe, CEO "Petrom", a subliniat: "Petrom se află încă în plin proces de modernizare şi restructurare, un proces care necesită investiţii ridicate. Până acum, investiţiile au fost susţinute de majorarea de capital realizată de OMV la momentul privatizării şi prin cash-flow-ul generat de activităţile noastre". Doamna Gheorghe a adăugat că acest credit a devenit necesar pentru a susţine programul de investiţii de circa 1,5 miliarde de euro anual.

Împrumutul este acordat de cinci bănci, respectiv "Unicredit Bank Austria AG", "Credit Agricole Luxemburg", "Erste Group Bank AG", "Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG" şi "Societe Generale Bank & Trust" (SGBT). Cea mai mare parte a creditului va fi retrasă în euro şi lei, iar pentru mai multă flexibilitate, împrumutul poate fi utilizat şi în dolari.

Reinhard Pichler, director financiar "Petrom", a spus: "Tranzacţia reprezintă un moment important în operaţiunile financiare internaţionale ale "Petrom", fiind prima tranzacţie internaţională a companiei după privatizare. În ciuda condiţiilor nefavorabile de pe pieţele financiare internaţionale, tranzacţia a fost semnată cu succes datorită relaţiei solide dintre Petrom Group/Grupul OMV şi băncile participante".

Compania "Petrom" Bucureşti are un capital social de 5,66 de miliarde de lei, împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb