"Petromidia" are centru integrat de comandă şi control al instalaţiilor petrochimice

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 18 noiembrie 2010

"Rompetrol Petrochemicals", divizia de petrochimie a Grupului "Rompetrol", a finalizat automatizarea instalaţiilor şi integrarea operaţiunilor în Centrul de Comandă şi Control al platformei Petromidia (CCR). Prin intemediul acestuia, sunt coordonate, în prezent, activităţile de rafinare ale "Rompetrol Rafinare", arată un comunicat remis redacţiei.

Valoarea totală a proiectului de integrare a sistemelor locale în noul centru de comandă se ridică la aproximativ 500.000 dolari, aceasta fiind susţinută şi de investiţiile realizate de "Rompetrol Petrochemicals" în perioada 2006-2007 pentru repornirea şi modernizarea instalaţiilor de polietilenă de joasă densitate (LDPE) - 30 milioane dolari şi polietilenă de înaltă densitate - peste 14,5 milioane dolari. La acestea se adaugă şi construcţia a două noi instalaţii automate de ambalare pentru instalaţiile LDPE şi HDPE şi a unui terminal marin de gaze lichefiate pentru aprovizionarea cu etilenă.

Proiectul a fost coordonat de "Rominserv", contractorul general al Grupului "Rompetrol", şi a urmărit realizarea infrastructurii de comunicaţie date, a sistemului de monitorizare video a instalaţiilor, a relocării consolelor şi a staţiilor de operare, precum şi a testărilor operaţionale.

"Rompetrol Petrochemicals" şi-a propus majorarea, până la finele anului 2011, cu peste 70% a capacităţii instalaţiei de polietilenă de înaltă densitate (HDPE), valoarea totală a inves-tiţiei fiind estimată la aproximativ 18 milioane dolari. În primele nouă luni ale anului, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 214,2 milioane dolari şi un profit operaţional (EBITDA) de 11,5 milioane dolari, în creştere faţă de indicatorii obţinuţi în perioada similară din 2009.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb