Philip Morris anunţă primele proiecte finanţate prin programul PMI Impact care are ca scop combaterea comerţului ilicit

Cristina Radu
Companii / 11 septembrie 2017

Philip Morris anunţă primele proiecte finanţate prin programul PMI Impact care are ca scop combaterea comerţului ilicit

Philip Morris International a anunţat lista celor 32 de proiecte selectate în cadrul primei runde de finanţare din programul PMI Impact. Aceasta este o iniţiativă globală în valoare de 100 milioane de dolari, având ca scop dezvoltarea şi implementarea proiectelor dedicate combaterii traficului ilicit şi infracţiunilor asociate acestuia, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de către firma din industria de tutun.

Consiliul Experţilor PMI Impact a revizuit şi selectat proiecte din peste 200 de propuneri primite de la organizaţii non-guvernamentale, entităţi private şi universităţi şi instituţii de cercetare din 42 de ţări. Contribuţiile alocate în prima rundă sunt de circa 28 milioane de dolari, iar proiectele vor fi derulate în 18 ţări, inclusiv România. Proiectele selectate acoperă o gamă largă de activităţi atât la nivelul UE, dar şi în ţările vecine, potrivit temei primei etape din program. Multe proiecte abordează nu numai comerţul ilegal cu ţigarete, ci ating şi legăturile dintre criminalitatea organizată, terorism, traficul online şi offline şi interdependenţa dintre formele de comerţ ilegal.

Alvise Giustiniani, Vice-Preşedinte Strategie & Prevenţie Anti-Illicit al PMI, a declarat: "Este impresionant să observăm o plajă largă de viziuni noi în abordarea esenţei acestei probleme complexe. Comerţul ilicit cu ţigarete reprezintă doar o parte a unui fenomen infracţional în creştere şi conştientizăm că doar prin acţiunile coordonate ale instituţiilor publice abilitate şi entităţilor private putem pune capăt activităţilor ilegale care afectează consumatorii şi afacerile legale şi permit ca infractorii să prospere".

Jurgen Storbeck, membru al Consiliului de Experţi, a afirmat: "Soluţiile creative şi acţiunile inovatoare propuse prin proiectele selectate pot contribui semnificativ la progresul eforturilor globale împotriva comerţului ilegal şi la reducerea consecinţelor criminalităţii asupra economiei, societăţii şi securităţii globale. Felicităm candidaţii selectaţi pentru proiectele trimise şi ne dorim să le vedem implementate cu succes."

Proiectele se vor finaliza în doi ani, potrivit estimărilor reprezentanţilor firmei. Ele vor include: cercetări despre extinderea fenomenului comerţului ilegal şi factorii care facilitează existenţa sa; soluţii şi echipamente tehnice pentru sprijinirea organelor de aplicare a legii; programe de creştere a capacităţii şi eficienţei agenţiilor de aplicare a legii; campanii de educare şi iniţiative pentru o colaborare multi-sectorială mai bună.

PMI Impact va primi în curând propuneri de proiecte pentru a doua rundă de finanţare. Programul include trei runde de finanţare în valoare de 100 milioane dolari.

Philip Morris International este o firmă care activează în industria de tutun. Alături de fabricarea şi comercializarea ţigaretelor şi a produselor de tutun, PMI este implicat în dezvoltarea şi comercializarea produselor cu risc redus care au potenţialul de a reduce riscul individual şi efectele nocive asupra populaţiei, o alternativă pentru fumatul tradiţional. Prin eforturile multidisciplinare, dotările tehnologice noi şi partenerii săi ştiinţifici, PMI doreşte să realizeze un portofoliu de produse cu risc redus, ce va conţine cât mai multe oferte şi va îndeplini reglementările actuale. PMI sprijină reglementările cuprinzătoare ale produselor de tutun, bazate pe principiul reducerii substanţelor dăunătoare. În 2015, PMI a lansat tehnologia IQOS pe plan local, parte din strategia inovatoare pentru aceste produse.PMI a deschis o sucursală în Bucureşti în 1993 şi a început construcţia unei fabrici moderne în Otopeni în 1997.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb