Philip Morris International anunţă schimbări la vârful companiei


J.P.
Companii / 16 decembrie 2020

Philip Morris International anunţă schimbări la vârful companiei


Philip Morris International (PMI) a anunţat schimbări la vârful companiei, care urmează planul de succesiune care va fi finalizat în mai 2021. Andre Calantzopoulos, actualul CEO, a fost numit preşedinte executiv al Consiliului de Administraţie, cu efect imediat înainte de Adunarea Generală a Acţionarilor din mai 2021. Din motive personale, actualul preşedinte al C.A., Louis Camilleri, şi-a exprimat dorinţa de a se retrage chiar din ziua anunţului. Drept urmare, Lucio Noto, director independent al PMI, va deţine poziţia de preşedinte interimar până când Andre Calantzopoulos va prelua funcţia în mai. Jacek Olczak, actualul Chief Operating Officer al PMI, îi va urma lui Andre Calantzopoulos în funcţia de Chief Executive Officer imediat după Adunarea Generală a Acţionarilor din mai. Se anticipează că tot atunci Jacek Olczak va fi nominalizat şi în vederea alegerii sale în Consiliul de Administraţie. Jacek Olczak deţine funcţia de Chief Operating Officer al PMI din ianuarie 2018, iar în perioada august 2012-decembrie 2018 a fost Chief Financial Officer, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Această succesiune planificată permite o tranziţie lină şi continuitate în leadership-ul companiei. Louis Camilleri, Andre Calantzopoulos şi Jacek Olczak colaborează îndeaproape de când PMI a devenit o companie independentă. Cei trei împărtăşesc aceeaşi viziune strategică, iar, sub conducerea lor comună, PMI a realizat progrese semnificative, inclusiv transformarea business-ului şi obţinerea poziţiei de lider de necontestat în categoria produselor fără fum.

Louis Camilleri a declarat: "Sunt încântat să îi predau rolul de preşedinte al Consiliului de Administraţie lui Andre, în urma deciziei sale de a renunţa la responsabilităţile de CEO. Sunt, de asemenea, încântat de numirea lui Jacek la cârma companiei începând din mai 2021. Este un demn succesor al lui Andre, având în vedere palmaresul său în cadrul PMI şi calităţile sale de leadership. Dacă mă gândesc la cariera mea de 40 de ani în cadrul PMI, consider că a fost un privilegiu pentru mine să fiu în slujba acestei companii extraordinare, a Consiliului său de Administraţie, a angajaţilor şi a acţionarilor săi. Aş dori să vă mulţumesc tuturor din tot sufletul pentru acest parcurs uimitor care a transformat PMI în liderul industriei şi cea mai inovatoare companie de tutun. Mă retrag având convingerea fermă că această companie este pe mâini bune pentru a duce la îndeplinire viziunea unui viitor fără fum."

În numele Consiliului de Administraţie, Lucio Noto a declarat: "Deciziile anunţate astăzi sunt rezultatul unui plan riguros de succesiune care există de mai mulţi ani, care a fost foarte bine executat şi care demonstrează clar cât de bine este condusă compania noastră. Consiliul de Administraţie are convingerea că, sub conducerea şi îndrumarea lui Jacek şi a lui Andre, PMI va continua să inoveze, să prospere şi să crească valoarea pentru acţionari. Ştiu că vorbesc în numele tuturor atunci când spun că îi suntem cu toţii profund recunoscători lui Louis pentru devotamentul său enorm şi pentru contribuţiile extraordinare aduse companiei noastre pe parcursul impresionantei sale cariere. Membrii Consiliului de Administraţie îi vor simţi lipsa."

Andre Calantzopoulos a declarat: "Este o onoare să îi calc pe urme lui Louis Camilleri, preşedinte al Consiliului de Asministraţie şi fost CEO. În numele conducerii PMI, aş dori să exprim profunda noastră apreciere pentru contribuţiile sale extraordinare la succesul companiei şi pentru leadership, îndrumarea şi devotamentul său, dar mai presus de toate, pentru calităţile sale umane. Dincolo de faptul că a fost un lider de neegalat, ne va lipsi un om de excepţie şi un prieten."

Calantzopoulos a continuat: "În cei şapte ani în funcţia de CEO, am stabilit direcţia PMI pentru viitor şi am creat alternative mai bune, bazate pe ştiinţă, pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze. Suntem lider mondial, atât cu portofoliul nostru de produse tradiţionale, cât şi cu portofoliul de produse fără fum, avem o echipă de management excepţională şi o organizaţie la nivel global deosebit de performantă şi agilă. Suntem bine pregătiţi pentru a continua cu success şi în viitor. Sunt foarte încântat să îi predau ştafeta lui Jacek în funcţia de CEO. Am lucrat îndeaproape cu Jacek zeci de ani şi ştiu foarte bine că pasiunea lui pentru companie şi pentru angajaţii noştri, motivaţia pentru obţinerea rezultatelor şi profunda cunoaştere a produselor, sistemelor, valorilor şi investitorilor noştri fac din el liderul ideal pentru a asigura creşterea acestei companii şi valoare pentru acţionari.

Aş dori să îmi exprim recunoştinţa pentru Consiliul de Administraţie, conducerea executivă, angajaţii noştri, partenerii noştri de afaceri şi acţionarii noştri pentru tot sprijinul acordat de-a lungul carierei mele executive. Aţi fost o sursă nepreţuită de inspiraţie şi putere şi mă simt onorat că am avut oportunitatea de a lucra alături de voi toţi."

Jacek Olczak a comentat: "Mă simt onorat să am oportunitatea de a conduce PMI. Am lucrat alături de Andre la transformarea PMI, am construit capabilităţile necesare pentru a continua să ducem la îndeplinire viziunea unui viitor fără fum şi pentru a merge şi mai departe deatât. Mi-am luat angajamentul să colaborez în continuare atât cu Andre în noul său rol, cât şi cu întreaga echipă a PMI, pentru a valorifica oportunitatea enormă de business oferită de viziunea un viitor fără fum, în beneficiul consumatorilor, acţionarilor şi societăţii."

Consiliul Director are şi un director nou, în persoana lui Michel Combes, cu efect imediat. Michel Combes, om de afaceri francez, este preşedintele SoftBank Group International şi supraveghează mai multe companii din portofoliul Softbank. A fost Chief Financial Officer, iar apoi CEO şi membru al Consiliului de Administraţie al Sprint, CEO al Vodafone Europa, CEO al Alcatel-Lucent, CEO şi Chief Operating Officer al Altice şi Preşedinte şi CEO al SFR Group. Anterior, a deţinut mai multe funcţii în diferite ministere din Franţa, la France Telecom (inclusiv Senior Vice President şi Chief Financial Officer) şi la TDF (Telediffusion de France).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb