PICCJ a transmis către ministrul Justiţiei, PE şi preşedinte solicitările pentru urmărirea penală a celor nouă miniştri

E.D.
Anticorupţie / 30 septembrie 2014

Actualizare 20:59 Ponta: "Nu am avut în atribuţii ceva legat de contracte"

Premierul Victor Ponta a declarat, în această seară, despre cazul Microsoft, că nu a avut niciodată în atribuţii ceva legat de contracte, nu doar de licenţe, şi că inspectorii Corpului de Control al Guvernului (organism al cărui şef a fost până în martie 2004) nu au controlat niciodată ceva legat de licenţe, scriu surse din presă.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe Claudiu Florică (considerat drept unul dintre personajele-cheie ale afacerii cu licenţe Microsoft), Ponta a răspuns că nu ştie cine este în acest dosar. Premierul a mai spus că domnia sa cunoaşte foarte multe persoane din ţara noastră, motiv pentru care nu vrea să spună dacă da sau nu, nevrând "să încurce lucrurile".

"Dacă mă întreabă cineva ceva concret... Cred că cunosc jumătate din populaţia României", a spus Ponta.

Prim-ministrul a arătat că s-a informat la birou despre ştirile care au apărut despre dosarul Microsoft, pentru că nu ştia despre ce este vorba, ci doar că, dacă "a păţit ceva în justiţie Iohannis, trebuie să păţesc şi eu ceva".

"M-am informat şi lucrurile stau în felul următor: în primul rând, niciodată, în niciun fel, nu am avut în atribuţiile mele ceva legat de contracte, în general, nu doar despre licenţe. Corpul de control al primului-ministru nu a făcut niciodată niciun control legat de licenţe. În 2004, nu mai eram şeful Corpului de control, din 11 martie am devenit ministru pentru Aquis Comunitar, deci nu aveam nicio legătură cu controlul. TSD nu a avut niciodată personalitate juridică şi a fost inaugurat (sediul - n.r.) în 2002, nu în 2004. Ca să subsumez, nu pot să mă supăr pe nimeni, că înţeleg că cel care a zis acele lucruri nu există sau nu are nume, pot să spun un singur lucru: mâine, dacă mă cheamă cineva, vreo instituţie a statului, DNA sau oricine altcineva, mă duc cu mare plăcere ca să explic asta. Dacă m-ar fi întrebat cineva sau se uita în Monitorul Oficial, să vadă că în 2004 nu mai eram şef al Corpului de Control, se pierdea o ştire frumoasă în această seară", a explicat Ponta.

Chestionat dacă este de părere că dosarul Microsoft este o "făcătură politică" , Ponta a replicat că nu crede că nici procesul lui Iohannis este o "făcătură", dar că informaţia a apărut pe aceleaşi surse, cu "ordin dat pe unitate".

"De unde a apărut şi cu Duicu, şi cu ordonanţa nu ştiu care... din acelaşi loc, de acolo, de la Cotroceni apare", a declarat Ponta.

---

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei, Parlamentului European şi Preşedintelui României referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de miniştrii implicaţi în dosarul licenţelor Microsoft.

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ, referatul DNA a fost transmis către ministrul Justiţiei pentru senatorul Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme şi senatorul Petru Şerban Mihăilescu.

Către Parlamentul European, PÎCCJ a transmis referatul DNA cu privire la europarlamentarul Dan Nica, iar către preşedinte, referatul a fost transmis în legătură cu foştii miniştri Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Petru-Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Mihai Nicolar Tănăsescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DACA STATUL NU RECUPEREAZA PREJUDICIUL DEGEADA ANCHEIEZI SI CONDAMNI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb