PickTwo Studio: Afaceri de 1,1 milioane de euro în 2023

F.D.
Companii / 6 februarie

PickTwo Studio: Afaceri de 1,1 milioane de euro în 2023

PickTwo Studio a încheiat 2023 cu o creştere de 10% în cifra de afaceri, depăşind 1,1 milioane de euro. Creşterea a fost alimentată şi de diversificarea portofoliului de servicii, cu o nouă linie de business axată pe amenajările din segmentul rezidenţial. Pentru 2024, compania îşi propune extinderea internaţională a portofoliului de clienţi, care va genera o creştere de 10-15% în cifra de afaceri, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, peste 70% din cifra de afaceri a lui 2023 vine din serviciile de proiectare şi design interior ale PickTwo pentru spaţii comerciale, la care s-au adăugat serviciile pentru segmentul rezidenţial, pe care compania a început să le ofere de la jumătatea anului trecut. "Dacă în 2022 proiectarea reprezenta 60% din cifra de afaceri, acum este spre 80%. Creşterea acestui segment vine din două direcţii - echipa de rezidenţial care a generat o cifră de afaceri de aproximativ 150.000 euro şi creşterea şi stabilizarea echipei de design comercial, care reprezintă în continuare core business-ul nostru", a precizat arh. Sebastian Mîndroiu, co-fondator al PickTwo Studio.

Printre cele mai semnificative proiecte ale anului precedent se numără proiectarea unui spaţiu horeca (restaurant şi club) în Braşov, pentru care PickTwo a avut la dispoziţie un buget de 4 milioane de euro, şi proiectarea şi amenajarea unui restaurant din Zanzibar, cu un buget de 1 milion de euro, pentru s-a făcut atât proiectarea de design interior, cât şi pe cea de arhitectură. Această investiţie, finalizată în decembrie 2023, deschide un nou capitol, PickTwo având în acest moment alte două proiecte în desfăşurare în Zanzibar: un hotel şi un complex cu 40 de locuinţe individuale, ce vor putea fi cumpărate sau închiriate apoi în regim hotelier.

10 ani de activitate şi peste 500 de proiecte realizate

Finalul anului 2023 a marcat şi împlinirea a 10 ani de activitate, timp în care PickTwo a devenit unul dintre cele mai importante studio-uri de arhitectură de interior specializat în design comercial din România. Odată cu acest milestone, PickTwo anunţă reorganizarea structurii la nivel intern şi extinderea către o structură mai complexă de administrare a afacerii, cu departamente de dezvoltare segmentate pe tipologia de clienţi.

Astfel, arh. Diana Dachin devine parte din acţionariatul PickTwo, fiind totodată CEO-ul companiei. Migrăm spre o structură mai corporate, prin constituirea unui departament de Vânzări condus de Andreea Guriţă, şi a unui departament HR, care este în dezvoltare în acest moment. Aceste schimbări ne vor oferi mai multă libertate în a dezvolta parteneriate strategice şi a contribui activ la extinderea companiei la nivel internaţional, a mai explicat arh. Sebastian Mîndroiu.

"Am luat parte la întreg procesul de scalare al PickTwo Studio din ultimii câţiva ani şi consider că înţeleg modelul de business şi modul în care s-a dezvoltat structura organizaţională a biroului. Acest lucru mă va ajuta mai departe în noul rol pentru a putea dezvolta noi strategii de creştere. Îmi îndrept atenţia în următoarea perioadă pe dezvoltarea segmentului B2B, astfel încât să devenim prima opţiune pentru clienţii din horeca şi office, atât în România, cât şi pentru pieţele internaţionale, pe care ne dorim să fim cât mai prezenţi şi pentru care deja am făcut paşi importanţi", a precizat arh. Diana Dachin, CEO PickTwo Studio.

Estimări 2024: proiecte internaţionale şi o creştere de 10-15%

Pentru anul în curs, PickTwo îşi propune o creştere susţinută a segmentului rezidenţial - unde estimează o creştere de 50-60%, pe fondul consolidării poziţiei în piaţă odată cu extinderea echipei dedicate acestei linii de business. De asemenea, o dinamică pozitivă se estimează şi pe segmentul comercial, unde fondatorii PickTwo Studio anticipează o creştere de 15-20%. Totodată, atenţia companiei se îndreaptă spre abordarea activă a pieţei din America de Nord, în special SUA, şi din Africa.

Am ajuns la o maturitate a echipei - atât din punct de vedere al serviciilor oferite, cât şi a structurii de business, care ne permite extinderea internaţională. Suntem competitivi pe această piaţă şi venim cu un suflu nou, pe fondul experienţei noastre de 10 ani în proiecte horeca de dimensiuni medii şi mari, prin urmare estimăm ca 70% din cifra totală de afaceri în 2024 să vină din aceste proiecte, cu siguranţă va fi cel mai bun an al nostru de până acum, a mai precizat Sebastian Mîndroiu, cofondator PickTwo Studio şi arhitect de interior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb