Piloţii "Ryanair" cer demisia directorului general Michael O'Leary

Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 27 februarie 2018

Un grup de piloţi care a condus anul trecut revolta angajaţilor "Ryanair" a cerut ieri demisia directorului general Michael O'Leary, cel mai recent indiciu al tensiunilor din interiorul celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa, transmite Reuters, conform Agerpres.

Consiliul reprezentanţilor angajaţilor europeni (EERC), un organism neoficial înfiinţat anul trecut de piloţii "Ryanair" pentru a se mobiliza pentru condiţii de muncă mai bune, a anunţat luni că mulţi piloţi părăsesc compania iar directorul general nu a reuşit să rezolve problema.

Câteva sindicate ale piloţilor susţin că EERC reprezintă o mare parte din cei peste 40.000 de piloţi ai "Ryanair", dar conducerea companiei susţine că organizaţia ar fi un paravan pentru "sindicate rivale ale piloţilor".

Într-o scrisoare adresată directorului general Michael O'Leary, EERC menţionează că numărul piloţilor care pleacă din companie nu a scăzut de anul trecut, când lipsa angajaţilor a forţat "Ryanair" să anuleze 20.000 de zboruri şi să-şi reducă planurile de extindere.

Capitalizarea bursieră a "Ryanair" a scăzut cu peste două miliarde de euro din 15 septembrie, când au fost anunţate primele anulări de zboruri. "Conform estimărilor noastre, se pare că sunt inevitabile noi anulări ale zborurilor, din cauza demisiilor piloţilor", iar predicţiile directorului general privind o mişcare de protest în următoarele săptămâni sunt "alarmiste", se arată în scrisoare.

Săptămâna trecută, O'Leary a declarat că sunt posibile greve ale angajaţilor în timpul vacanţei de Paşti. În decembrie, "Ryanair" a avut primele negocieri cu sindicatele din istoria de 32 de ani a companiei, care au ajutat la evitarea unei greve la nivel european.

Dar discuţiile s-au împotmolit în ultimele săptămâni.

"Sugerăm să plecaţi acum, şi cerem Consiliului de Administraţie şi investitorilor să numească un nou director general pentru revenirea companiei în direcţia potrivită", se arată în scrisoare.

Conducerea "Ryanair" a anunţat că 80% dintre piloţi au acceptat oferta de majorare a salariilor cu 20%.

Compania irlandeză îşi menţine în continuare estimările potrivit cărora, în exerciţiul financiar ce se va încheia la data de 31 martie 2018, va înregistra un profit după taxe de 1,4 - 1,45 miliarde de euro.

"Ryanair", cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb