Compania "Alcatel" România SA îşi va majora volumul investiţiilor în România, în software. "Alcatel" România va mai angaja 150 de ingineri specializaţi în software, crescînd astfel numărul specialiştilor la 600.
Dan Bedros, directorul general al "Alcatel" România, ne-a declarat: "Mediul de afaceri românesc este parţial pregătit pentru aderarea la UE. Domeniile în care acţionează companiile multinaţionale sînt pregătite pentru aderarea la UE deoarece funcţionează deja în condiţiile UE. Celelalte activităţi se vor adapta acestui proces şi prin efectul de cooperare şi utilizare de către companiile multinaţionale ale firmelor locale".
Referitor la impactul integrării României în UE, domnia sa ne-a spus: "În orice competiţie, acest impact poate fi pozitiv sau negativ, în funcţie de nivelul de pregătire al întreprinderilor de a lucra într-un mediu competitiv. În general, cred că va fi un impact pozitiv, datorită marilor investiţii care vor veni în diferite domenii şi a fondurilor de preaderare care vor crea foarte multe locuri de muncă. Firmele româneşti se vor dezvolta prin forţe proprii sau se vor asocia cu firmele străine".
În viziunea reprezentantului companiei "Alcatel", ţara noastră deţine o serie de atu-uri importante în vederea aderării din 2007, precum: dimensiunea pieţei (22 milioane de oameni), volumul de investiţii care este necesar în infrastructură (căi ferate, sisteme de semnalizare, canalizări, sisteme ecologice) şi de privatizarea forţei de muncă "ce ar trebui să fie un avantaj datorită faptului că este ieftină". Cu toate acestea, acest ultim avantaj nu mai este evident din cauza introducerii unui cod al muncii rigid prin care s-a pierdut flexibilitatea forţei de muncă şi nu în ultimul rînd datorită faptului că ţara noastră are nivelul de impozitare cel mai ridicat al forţei de muncă în raport cu ţările vecine, ne-a mai spus domnia sa.