Plafonul pentru returnarea automată a TVA a crescut

F.A.
Macroeconomie / 28 februarie 2010

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a anunţat că emis un ordin prin care plafonul pentru returnarea imediată a TVA a crescut la 10.000 de lei lunar, iar facilităţi similare au fost acordate şi micilor exportatori, potrivit potrivit Money care citează NewsIn.

Sebastian Vlădescu a precizat că principalele critici ale mediului de afaceri faţă de minister au vizat modalitatea greoaie de returnare a TVA. Ministrul a arătat că, în luna ianuarie, gradul de restituire a TVA a fost dublu faţă de luna ianuarie a anului 2009, însă a recunoscut că este necesară rambursarea mai operativă a taxei pe valoarea adăugată.

"Mărim numărul beneficiarilor de restituire fără control, restituirile urmând a se face pe analiză de risc şi numai pentur cei care au ieşit din zona respectării legalităţii fiscale sau alte probleme fiscale să fie controlaţi. Pe scurt, este vorba de trei măsuri: celor cu deconturi mici am dus limita de restituire automată la 10.000 de lei lunar. Controlul urmează să se facă în următorii doi ani pe bază de analiză de risc", a declarat Vlădescu

Totodată, şi o parte din exportatori vor beneficia de restituirea automată a TVA. Este vorba de IMM din acest domeniu. "Micii exportatori intră în zona restituirii automate cu condiţia ca 75% din cifra de afaceri să provină din export şi să fie echivalentul în lei a unui milion de euro", a spus Vlădescu, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii a premierului Emil Boc. Facilitatea presupune şi unele restricţii, cum ar fi respectarea obligaţiilor fiscale de către firmele solicitante. De asemenea, nu beneficiază de restituire automată exportatorii de legume şi fructe, lemn neprelucrat, materiale de construcţii, carne şi produse din carne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb