Planeta, sub asaltul incendiilor

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 iulie

Planeta, sub asaltul incendiilor

English Version

Incendiile devastatoare fac ravagii în toate colţurile planetei. Grecia, SUA, Rusia se confruntă cu incendii de mari proporţii. Grecia a înregistrat 54 de incendii de vegetaţie într-un interval de 24 de ore, echipele de intervenţie reuşind să aducă sub control 43 dintre acestea. Operaţiunile de stingere a flăcărilor a continuat şi ieri pentru a aduce sub control 11 incendii active, potrivit agenţiei naţionale de presă din Grecia (AMNA). Un incendiu major, care a izbucnit luni după-amiază într-o zonă împădurită din proximitatea satului Petres din municipalitatea Kymi-Aliveri, pe insula Evia, a devenit principalul punct de interes al pompierilor. Focul a crescut rapid în intensitate, înteţit de vântul puternic care bate dinspre nord. Pentru a stinge flăcările, au fost mobilizaţi 189 de pompieri, nouă echipe la sol şi 56 de autospeciale, împreună cu numeroşi voluntari, ajutaţi de 26 de unităţi aeriene, inclusiv 16 avioane şi 10 elicoptere. Purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Grecia, Vasilis Vathrakogiannis, a declarat că cisterne de apă ale municipalităţii locale şi utilaje folosite în construcţii sprijină, de asemenea, operaţiunea. O navă pentru stingerea incendiilor a fost trimisă la faţa locului, iar Garda de Coastă a mobilizat bărci în apropierea liniei de coastă. Forţele de poliţie ajută la evacuarea localnicilor. Un pompier care lupta cu incendiul din Evia a suferit arsuri uşoare şi a fost transportat la Centrul Sanitar Aliveri pentru a primi îngrijiri medicale, potrivit AMNA.

Incendiile devastatoare de pădure şi de vegetaţie din Siberia s-au extins pe o suprafaţă de peste 1 milion de hectare în Republica Saha, cunoscută şi sub numele de Iacuţia, au anunţat autorităţile. Peste 130 de incendii individuale sunt în prezent active în regiune, aproximativ 2.000 de persoane fiind implicate în eforturile de stingere a flăcărilor, atât de la sol cât şi din aer, a informat Ministerul Apărării Civile din capitala regiunii, Iakutsk. Ministerul a difuzat, de asemenea, o înregistrare video cu un avion pentru stingerea incendiilor care aruncă tone de apă peste pădurile în flăcări. Potrivit raportului Ministerului Apărării Civile, 52 de localităţi sunt afectate de fumul emanat de incendii. Au fost prelevate probe din aer şi s-a constatat că în două oraşe şi două sate limitele au fost depăşite, se arată în raport. Din cauza incendiilor de pădure, de câteva săptămâni a fost instituită stare de urgenţă în regiunea din nord-estul Rusiei. De asemenea, incendiile fac ravagii în multe alte regiuni din cea mai mare ţară din lume după suprafaţă.

Incendiile extinse de pădure şi de vegetaţie din regiunea arctică au emanat o cantitate semnificativă de fum în ultimele câteva săptămâni, afectând mai multe localităţi. Rusia se luptă în fiecare an cu incendiile de vegetaţie, care distrug suprafeţe extinse de pădure şi stepă. Serviciul Copernicus de monitorizare a atmosferei (CAMS) al Uniunii Europene pune incendiile extinse din republica componentă a Federaţiei Ruse pe seama temperaturilor semnificativ mai ridicate şi a unui nivel de precipitaţii mai redus comparativ cu valorile normale din regiune.

În cealaltă parte a lumii, pompierii au continuat să lupte cu mega-incendiul care a devastat duminică nordul Californiei, în condiţii din ce în ce mai propice avansării acestuia, cu vânt puternic şi temperaturi în creştere, potrivit autorităţilor, relatează AFP. "Park Fire", care s-a declanşat în apropierea oraşului Chico, a distrus peste 144.500 de hectare potrivit estimărilor anunţate, a afirmat Billy See de la agenţia de stat Cal Fire, devenind al şaptelea cel mai distructiv incendiu din istoria Californiei.

Incendiul a provocat până acum evacuarea a 4.200 de persoane din comitatul Butte şi afectează o regiune muntoasă la aproximativ 145 de kilometri de Sacramento, capitala statului California. Pompierii trebuie să intervină pe un teren accidentat, în timp ce intensitatea focului "este în creştere", a avertizat Mark Brunton, şeful operaţiunilor de salvare. Aproximativ 4.000 de agenţi, mijloace aeriene şi buldozere sunt mobilizate împotriva acestui incendiu care nu a provocat încă victime, dar a distrus sau a deteriorat 67 de clădiri. Oraşul Chico se află la aproximativ 25 de kilometri de Paradise, un oraş devastat în 2018 de cel mai violent incendiu înregistrat în California, cu 85 de morţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb