Planul de fuziune "BAE Systems" - EADS, investigat de o comisie parlamentară

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 septembrie 2012

O comisie parlamentară pentru apărare din Marea Britanie a lansat o anchetă privind posibila fuziune a grupului local de apărare "BAE Systems" cu "European Aeronautic, Defence & Space" (EADS).

Comisia va analiza acest plan în lunile octombrie şi noiembrie, urmând să stabilească impactul eventualei fuziuni asupra protecţiei capabilităţilor suverane britanice, a exporturilor din domeniul apărării, a relaţiilor cu Statele Unite şi aliaţii europeni, şi a consecinţelor asupra locurilor de muncă şi tranzacţiilor comerciale din domeniu.

Luna aceasta, EADS şi "BAE Systems" - cea mai mare companie europeană din industria aerospaţială şi cel mai mare antreprenor din domeniul apărării - au anunţat că discută pe marginea unei alianţe de 38 miliarde euro, care ar crea un rival european pentru "Boeing" din SUA.

Dacă negocierile se vor finaliza cu succes, acţionarii BAE ar urma să deţină 40% din noua companie, iar cei ai EADS, restul de 60%.

"BAE Systems" şi EADS consideră că o potenţială combinare a afacerilor oferă perspectiva unor beneficii semnificative pentru clienţi şi acţionari.

Potrivit unor surse citate de Financial Times, "BAE Systems" a avertizat că va renunţa la planul de alianţă cu EADS, dacă o astfel de tranzacţie ar afecta relaţia sa specială cu Pentagonul. În schimb, oficialii EADS au declarat, ieri, că negocierile de fuziune cu "BAE Systems" sunt productive şi se află în grafic, în vederea îndeplinirii termenului limită fixat în 10 octombrie pentru furnizarea de detalii suplimentare privind alianţa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb