Plasamentul privat pentru acţiunile Safetech Innovations a fost închis în urma unei suprasubscrieri de 8,6 ori

J.P.
Companii / 20 octombrie 2020

Plasamentul privat pentru acţiunile Safetech Innovations a fost închis în urma unei suprasubscrieri de 8,6 ori

Safetech Innovations SA, companie românească de securitate cibernetică, anunţă finalizarea cu succes a plasamentului privat pentru acţiunile sale. În data de 19 octombrie 2020, compania a lansat un plasament privat cu scopul de a strânge 2,5 milioane lei de la investitorii de pe Bursa de Valori Bucureşti. Oferta a fost suprasubscrisă în doar 37 de secunde şi până la finalul zilei plasamentul a înregistrat o rată record de suprasubscriere de 8,57 ori, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Victor Gânsac, CEO şi acţionar Safetech Innovations: "Mulţumim tuturor investitorilor pentru interesul acordat acţiunilor SAFE şi suntem încântaţi să le urăm bun venit în acţionariatul Safetech Innovations. Interesul acestora ne-a depăşit complet aşteptările şi, alături de echipa noastră, suntem nerăbdători să lucrăm împreună pentru a furniza rezultate financiare solide tuturor acţionarilor noştri. Capitalul atras astăzi va alimenta investiţiile în dezvoltarea Safetech Innovations, ce va ajuta să ne creştem cota pe piaţa locală. Privim cu încredere către călătoria noastră pe Bursa de Valori Bucureşti şi încurajăm toate companiile, în special pe cele din sectorul IT, să ia în considerare listarea pe bursa locală ca parte a strategiei lor de dezvoltare".

Un total de 625,000 de acţiuni, respectiv 20% din capitalul social al companiei, cu o valoare nominală de 0,2 lei pe acţiune au fost vândute investitorilor. Oferta a atras un interes de neegalat, atingând o rată de suprasubscriere mai mare decât a oricărei alte oferte desfăşurată de o companie privată listată la Bursa de Valori Bucureşti în ultimii şase ani.

Investitorii au subscris acţiuni SAFE în valoare totală de 21,435 milioane lei. Conform politicii de alocare specificată în documentul de ofertă, acţiunile vor fi alocate investitorilor în mod proporţional. În urma plasamentului privat, capitalizarea de piaţă a Safetech Innovations a ajuns la 12,5 milioane lei. Odată ce acţiunile companiei vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO, free-float-ul Safetech Innovations va fi de 20%, în timp ce Victor Gânsac, CEO şi Paul Rusu, Director Financiar vor deţine fiecare o participaţie de 40% în companie.

Cele 2,5 milioane lei atrase în cadrul plasamentului privat vor fi direcţionate către investiţii. Prin listarea la bursă şi acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de soluţii şi produse inovatoare în domeniul securităţii cibernetice, dar şi în creşterea capacităţii tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securităţii. Investiţiile în aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind bazate pe tehnologie brevetată, mai arată sursa citată.

Plasamentul privat pentru acţiunile Safetech Innovations a fost intermediat de casa de brokeraj TradeVille. Cornerstone Communications a asistat compania în procesul de listare şi va fi consultantul autorizat al Safetech Innovations după ce acţiunile companiei vor intra la tranzacţionare.

Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct al TradeVille: "Suntem bucuroşi că, în ciuda ştirilor negative din spaţiul public despre pandemie, vedem un interes robust pentru companiile deosebite pe care TradeVille le propune investitorilor. Să nu uităm că Safetech Innovations nu este doar un furnizor agreat NATO, dar va deveni una dintre cele mai puţin de 10 firme de cybersecurity listate din Europa care a raportat profit în 2019. Recordul de 37 de secunde până la suprasubscrierea plasamentului SAFE mă îndreptăţeşte să cred că o combinaţie între un model bun de afaceri şi sistemul online prin care TradeVille oferă acces investitorilor la oferte, asigură antreprenorilor de succes cea mai bună şansă de a se finanţa pe termen mediu şi lung la bursă".

Zuzanna Kurek, Partener Cornerstone Communications: "Ne bucurăm pentru Safetech Innovations şi pentru succesul de astăzi în rândul investitorilor de la Bursa de Valori Bucureşti. Ne onorează parteneriatul din ultimii 2 ani cu Safetech Innovations şi oportunitatea de a asista direct la transformarea acesteia dintr-o societate cu răspundere limitată în ceea ce va fi în curând o companie listată. Succesul de astăzi al Safetech Innovations şi al celor doi acţionari ambiţioşi din spatele afacerii reprezintă încă o dovadă a faptului că investitorii locali aşteaptă companii inovatoare pe bursă. Capitalizarea de piaţă vine pe locul doi, pe primul loc situându-se viziunea, integritatea şi oamenii din spatele afacerii. Acestea sunt cele trei cuvinte cheie care explică succesul ofertei de astăzi".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "suntem încântaţi să le urăm bun venit în acţionariatul Safetech Innovations"

    - - - 

    Incantarea este reciproca.

    Va doresc spor la treaba asa incat si in viitor sa raman incantat de calitatea de actionar SAFE 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb