PLUS susţine crearea unor platforme regionale online de comercializare a produselor agricole

C.B.
Miscellanea / 1 aprilie 2020

PLUS susţine crearea unor platforme regionale online de comercializare a produselor agricole

PLUS atrage atenţia asupra blocajului cu care se confruntă micii producători la 12 zile de la adoptarea primei ordonanţe militare privind gestionarea COVID-19 şi recomandă crearea unor platforme regionale online de comercializare a produselor de la micii fermieri.

"După numai 12 zile de la prima ordonanţă militară privind gestionarea COVID, micii producători de alimente au de înfruntat un blocaj la comercializarea producţiilor. Fie că vorbim despre legumicultori, crescători de animale, fermieri din pieţe sau procesatori de lapte, carne, cu toţii au început să fie îngrijoraţi de scăderea cantităţilor comercializate. Iar acest blocaj se întâlneşte în aproape toate canalele de distribuţie: Horeca şi agroturism cu scădere la zero a cererii, retail, pieţe agroalimentare şi reţele proprii cu scăderi de până la 70% a cantităţilor comercializate", scriu reprezentanţii PLUS pe Facebook.

Conform aceleiaşi surse, dacă pentru sectoarele non-agricole există posibilitatea suspendării temporare a activităţii, în cel agricol nu se poate aplica această variantă, deoarece produsele trebuie comercializate într-un timp relativ scurt, iar consumatorii trebuie să aibă acces la produse locale.

"Deşi se pot aduce în discuţie mai multe soluţii de blocare şi evitare a unei viitoare crize alimentare, varianta cea mai rapidă, de care ar trebui să se ţină cont în acest moment, constă în digitalizarea şi derogarea pentru proiectele 16.4 care prevăd lanţurile scurte alimentare. Cum? Prin platforme online regionale de comercializare a produselor de la micii fermieri, platforme care să vândă bunuri agricole. Asta ar permite fermierilor să solicite subvenţiile agricole exclusiv online prin aplicaţia IPA fără a se mai deplasa la APIA, dar şi flexibilizarea la includerea în parteneriatul proiectelor, finanţate prin măsura 16.4, a mai multor producători locali în vederea utilizării lanţului scurt de comercializare şi distribuţie", precizează PLUS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb