PMB:  Locuinţele din Drumul Taberei şi Militari, încălzite la parametrii normali de mâine

Andrei Stan
Companii / 5 ianuarie 2016

Actualizare 21:18

Locuinţele din Drumul Taberei şi Militari care, din Ajunul Anului Nou, n-au mai primit căldură şi apă caldă la parametrii normali, din cauza unei avarii, vor primi de mâine agent termic la valorile obişnuite, au declarat reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), potrivit unor surse din presă.

Anunţul a fost făcut în urma întâlnirii care a avut loc, în această seară, la Ministerul Energiei, între ministrul Victor Grigorescu, primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, reprezentanţii RADET şi ELCEN.

Răzvan Sava a anunţat că, începând din noaptea de marţi spre miercuri, vor fi încălzite gradual locuinţele afectate, astfel încât, miercuri dimineaţă, se va atinge nivelul de confort termic obişnuit.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că se caută o modalitate ca bucureştenii afectaţi de scăderea temperaturilor în locuinţe în urma avariei, în perioada 31 decembrie - 6 ianuarie, să aibă facturile la întreţinere reduse corespunzător.

Ministrul Victor Grigorescu a spus că RADET şi la ELCEN trebuie să colaboreze pentru furnizarea agentului termic în perioada sezonului rece, având inclusiv şedinţe comune zilnic.

(S.A.)

------------

Actualizare 16:54 ELCEN suplimentează cu 140 Gcal/h alimentarea RADET pentru asigurarea cu agent termic a unor zone

Compania Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) mai pune la dispoziţia Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), începând de marţi, ora 18,00, încă 140 Gcal/h pentru asigurarea cu agent termic a unor zone din Capitală, după eliminarea avariei de la CTE Bucureşti Vest.

În data de 4 ianuarie 2016, ora 11,25, la CTE Bucureşti Vest s-a oprit din funcţionare cazanul de apă fierbinte numărul 6, ca urmare a unei avarii (pierderi de fluid) la sistemul convectiv. Acest cazan de apă fierbinte, utilizat ca agregat de vârf, are o capacitate nominală de 100 Gcal/h.

ELCEN menţionează, într-un comunicat remis astăzi redacţiei, că la data evenimentului, acest agregat producea circa 20 Gcal/h dintr-un total de 205 Gcal/h produs la nivel de CTE Bucureşti Vest, adică mai puţin de 10% din producţia centralei, destinată municipiului Bucureşti, mai precis cartierelor Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei.

În urma acestui incident, ELCEN a organizat şi mobilizat echipe de intervenţie în vederea eliminării avariei, a mărit producţia de energie termică la CTE Grozăveşti cu circa 60 Gcal/h, preluând zonele arondate CTE Bucureşti Vest. Astfel, a fost restrânsă aria de termoficare a CTE Bucureşti Vest odată cu extinderea ariei CTE Grozăveşti.

În paralel cu demersurile efectuate pentru remedierea avariei, ELCEN a comunicat RADET că are disponibilităţi de producţie a energiei termice de 50 Gcal/h în CTE Progresu, respectiv 100 Gcal/h în CTE Bucureşti Sud, care pot fi utilizate pentru asigurarea condiţiilor de confort termic locuitorilor Bucureştiului.

"Aceste capacităţi de producţie sunt în continuare disponibile şi neutilizate. Mai mult decât atât, începând de azi, ora 18,00, ELCEN mai pune la dispoziţia RADET încă 140 Gcal/h, ca urmare a comenzii de pornire a blocului nr. 5 de la CTE Bucureşti Sud', spun reprezentanţii Electrocentrale Bucureşti.

ELCEN apreciază că situaţia creată a fost determinată de un cumul de factori, printre care avariile RADET din data de 31 decembrie 2015, respectiv 2 ianuarie 2016, avaria ELCEN din data de 4 ianuarie 2016 şi temperaturile scăzute din această perioadă.

Electrocentrale Bucureşti apreciază că inerţia sistemului de termoficare (timpul necesar de revenire în parametri normali) este cuprinsă între 12 şi 24 de ore în condiţiile unor temperaturi medii de iarnă.

(A.L.)

---------------------

Actualizare 15:22

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a convocat astăzi, la ora 17:30, la sediul ministerului, reprezentanţii RADET şi Elcen, pentru a clarifica situaţia furnizării agentului termin în Bucureşti, potrivit unui anunţ de presă al ministerului.

"Discuţiile vor avea loc la solicitarea primarului general al Capitalei, Răzvan Sava, în contextul problemelor apărute la furnizarea agentului termic în unele cartiere din Capitală", precizează anunţul.

Mai multe blocuri din cartierele Drumul Taberei şi Militari din sectorul 6 al Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă începând de duminică după-amiază până în cursul zilei de luni.

(S.A.)

----------

Ovidiu Raeţchi (PNL): "Premierul Dacian Cioloş trebuie să găsească urgent o soluţie de a reforma ELCEN"

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îi cere premierului Dacian Cioloş să găsească urgent soluţii pentru a reforma activitatea ELCEN şi pentru a asigura un management performant, punctând că trebuie luată în calcul şi demiterea celor responsabili de situaţia locuinţelor fără căldură din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei, se arată într-un comunicat al deputatului trimis redacţiei.

"Situaţia în care se află acum locuitorii Sectorului 5, care nu au căldură şi apă caldă în condiţiile în care temperaturile de afară sunt extrem de scăzute, este una inacceptabilă pentru o capitală europeană. Premierul Dacian Cioloş trebuie să reformeze urgent activitatea ELCEN şi să îi demită pe cei responsabili, care furnizează căldură după poftă, în condiţiile în care afară sunt -10 grade. Oamenii din apartamentele care nu sunt încălzite şi au caloriferele reci stau, din cauza lor, în peşteri ale neputinţei administrative", afirmă Raeţchi.

Acesta susţine că ELCEN "se comportă într-un mod iresponsabil faţă de cetăţeni", "se joacă de-a furnizorul şi livrează energie termică la parametri mult scăzuţi faţă de cerere".

Liberalul arată că ELCEN este doar una dintre companiile "cheie" care trebuie reformate urgent, adăugând că Metrorex este o altă "catastrofă managerială".

"Din păcate, multe companii de stat care îşi fac treaba improvizând sau sunt obişnuite să nu fie trase la răspundere, afectează în fiecare zi vieţile oamenilor din Bucureşti. Metrorex este o altă catastrofă managerială care a distrus zona Cotroceni şi a fost incapabilă să ducă metroul în Sectorul 5", consideră deputatul liberal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb