PNA ÎL ANCHETEAZĂ PE PRIMARUL SECTORULUI 5 Marian Vanghelie susţine că este victima unui complot politic

Alina Toma
Ziarul BURSA #Politică / 19 martie 2004

Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA) a anunţat ieri că are în lucru un dosar penal privind activitatea lui Marian Vanghelie, primarul sectorului 5.Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, PNA face verificări asupra modului în care a fost înfiinţată SC "Economat Sector 5" SRL şi procedurile în care au fost alocate către această societate sume din bugetul local.

Procurorii au declarat că cercetează şi cele trei supermarketuri de tip economat din Pieţele Coşbuc, Cotroceni şi Rahova, atribuirile lucrărilor de construire a acestor investiţii şi modul acum au fost utilizaţi banii publici la organizarea celor trei petreceri de Revelion anul trecut.

PNA a spus că analizează şi privatizarea magazinului "Bucureşti", avînd în vedere inclusiv o serie de articole apărute în presă la începutul anului 2004. Procurorii care anchetează cazul au solicitat Curţii de Conturi Bucureşti raportul întocmit în urma ultimului control efectuat în Primăria Sectorului 5.

Marian Vanghelie a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este bucuros că va fi anchetat de PNA pentru că se vor lămuri toate acuzaţiile care i-au fost aduse în ultimul timp. Domnia sa a mai spus că modul de cheltuire a banilor publici a fost verificat de şapte instituţii abilitate, care nu au găsit nici o neregulă.

Domnul Vanghelie susţine: "Curtea de Conturi a verificat înfiinţarea firmei < Economat Sector 5 > şi nu a găsit nereguli. Banii alocaţi revelioanelor s-au făcut cu aprobarea Consiliului Local, la care s-au adăugat şi sponsorizări. Eu nu m-am abătut de la litera legii şi nu mi-e frică de cercetarea PNA".

Edilul Sectorului 5 a menţionat că la privatizarea magazinului Bucureşti a participat în calitate de persoană fizică, printr-un intermediar. Domnia sa a explicat că a recurs la această metodă pentru că nu a avut timpul necesar întocmirii actelor cerute în caietul de sarcini al APAPS şi pentru că nu dorea ca preţul de vînzare să fie ridicat în cazul în care anunţa public că participă la licitaţie.

Marian Vanghelie afirmă: "Am cîştigat legal licitaţia. Eu nu am cumpărat magazinul pe doi lei, ci pe circa 40 miliarde de lei. Magazinul arată jalnic şi trebuie să investesc peste un milion de dolari ca să-l pot închiria. Cred că într-un an de zile o să-mi recuperez investiţia". Domnia sa a subliniat că averea pe care o deţine se ridică la circa trei milioane de dolari, din care un milion de dolari reprezintă acţiunile pe care le deţine la mai multe societăţi, alte circa 1,5 milioane sînt bani lichizi şi restul diverse bunuri pe care le deţine. "Eu fac afaceri încă din 1990 şi pot justifica fiecare leu din proprietatea mea", susţine domnul Vanghelie.

Edilul Sectorului 5 crede că toate acuzaţiile care i se aduc reprezintă manevre politice, ale societăţilor comerciale concurente şi ale acţionarilor unor cotidiene centrale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb