PNL renunţă la protestul de vineri

Alexandru Costea
Miscellanea / 10 iunie 2015

Actualizare 16:28 PMB: "Lanţul uman al PNL în jurul Parlamentului nu se poate desfăşura din cauza concertelor Andre Rieu"

Deşi reprezentanţii PNL au solicitat iniţial organizarea unui lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, organizată la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), nu a putut să dea curs acestei cereri având în vedere că în Piaţa Constituţiei şi zonele adiacente acesteia au fost aprobate, în urmă cu câteva luni, concertele Andre Rieu, până pe 18 iunie.

Potrivit unui comunicat remis azi redacţiei, PMB "respectă şi va respecta întotdeauna dreptul democratic al cetăţenilor, consfinţit de Constituţia României de a se manifesta liber, cu respectarea legislaţiei în vigoare".

Organizarea adunărilor publice se face potrivit Legii 60/1991, republicată, de către Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, organizată la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti.

În comisie participă "toţi factorii implicaţi în asigurarea liniştii şi ordinii publice: Poliţia Rutieră, Direcţia Generală de Poliţie, Administraţia Străzilor, Direcţia Generală de Jandarmi, Brigada Specială de Jandarmi, Serviciul Pază şi Protecţie, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti", potrivit sursei citate.

Astfel, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice s-a întrunit ieri şi astăzi pentru a analiza solicitările Partidului Naţional Liberal şi ale Partidului Social Democrat privind organizarea şi desfăşurarea unor mitiguri pentru data de 12 iunie.

"Reprezentanţii Municipalităţii, ai Jandarmeriei, ai Poliţiei Capitalei şi ai celorlalte instituţii responsabile cu asigurarea ordinii şi liniştii publice, au analizat şi stabilit de comun acord cu organizatorii, reprezentanţi ai PNL şi PSD, toate detaliile legate de cele două manifestări astfel încât adunările publice să se desfăşoare cu respectarea dreptului la liberă exprimare, în condiţii de siguranţă, în locaţii distincte, fără perturbarea traficului, în conformitate cu legislaţia în vigoare", notează reprezentanţii PMB.

"Astfel, s-a convenit că: Partidul Naţional Liberal va organiza un miting, vineri, 12 iunie, între orele 10:00 - 13:00 (cu afluirea participanţilor între orele 9:00 - 10:00 şi defluirea acestora între 13:00-14:00) pe trotuarul adiacent Palatului Parlamentului prin constituirea unui cordon uman dispus pe aliniamentul cuprins între ieşirea din dreptul intersecţiei Bulevardul Libertăţii cu Calea 13 septembrie - Calea 13 septembrie ( trotuar) până la intersecţia Piaţa Arsenalului - pe trotuar, până în dreptul intrării în biserica Paraclisul Maicii Domnului", conform Primăriei. La acest protest era stabilită participarea unui număr de aproximativ 1.500 de persoane.

Partidul Social Democrat va organiza un miting, vineri, 12 iunie, între orele 10:00 - 13:00 (cu afluirea participanţilor între orele 9:00 - 10:00 şi defluirea acestora între 13:00-14:00) în alveola de la intrarea în Parcul Izvor, în spaţiul delimitat de forţele de ordine. Vor participa un număr de aproximativ 1.500 de persoane.

"Este important de menţionat că reprezentanţii celor două partide, PSD şi PNL, au agreat, împreună cu membrii Comisiei, locaţiile de desfăşurare a evenimentelor", arată PMB.

Conform reprezentanţilor Jandarmeriei, cele două artere pe care se vor desfăşura mitingurile sunt la o distanţă de aproximativ un kilometru şi nu în aceeaşi zonă, pentru că acest lucru contravine legii 60/1991, mai arată PMB.

"Menţionăm că rolul Primarului General este acela de a aviza orice protocol stabilit, întocmit şi semnat de reprezentanţii comisiei privind organizarea şi desfăşurarea adunării publice, în condiţiile în care acesta respectă prevederile legislaţiei în vigoare.

Primarul General, Sorin Oprescu se află în perioada 8-10 iunie la New York unde participă la cel de-al şaselea Forum al Primarilor din cadrul Summitului Mondial al oraşelor, la invitaţia omologului său, Bill de Blasio.

În consecinţă, nu putea şi nu poate participa la decizia de aprobare a celor două mitinguri solicitate de reprezentanţii celor două partide politice, respectiv PNL şi PSD pentru data de vineri, 12 iunie", arată sursa.

(A.C.)

---------------

Actualizare 15:01

Liderii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au anunţat că PNL renunţă la organizarea protestelor de vineri, cu ocazia votului asupra moţiunii de cenzură depusă de aceştia împotriva Guvernului.

Aceştia se tem de violenţe, deoarece social-democraţii au cerut şi ei un protest la aceeaşi oră, în aceeaşi zi.

(A.C.)

----------

Alina Gorghiu, co-preşedinte al PNL, a anunţat azi că PNL a primit autorizaţia pentru un protest lângă Parlament pentru ziua de vineri, când Parlamentul va vota moţiunea de cenzură.

Gorghiu a anunţat că la miting vor participa 10.000 de oameni.

Pe de altă parte, Gorghiu s-a arătat nemulţumită pentru că Primăria Bucureşti a dat autorizaţia pentru mitingul PNL într-un "perimetru nu foarte confortabil", în timp ce PSD a primit tot de la primăria condusă de Sorin Oprescu autorizaţie pentru o contra-manifestaţie într-o zonă mult mai vizibilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am mai spus-o de anul trecut. Această Gorghiu a început să se comporte ca un locuitor din mahala (nu că ar fi ceva rău în asta - dar să știm cu stau lucrurile)

     

    Deci să vedem "perimetrul nu foarte confortabil" spune prostuța de ea. Probabil, te gândești, o fi între spini, într-o groapă de gunoi. Dar nu, ce o nemulțumea pe ea era că PSD are "o zonă mult mai vizibilă". Ce idioată.Vizibilitatea se face la televiziune. Dacă aveai ceva cu sens de spus (și nu doar "sprijinim lovitura de stat"), spuneai oriunde, chiar și într-o gură de canal. 

     

    Faptul este INCONTESTABIL. Pe vremea lui Crin Antonescu (pe care și imbecilul de Ion Cristoiu a început să îl regrete spunând "E nevoie mai mult ca niciodată de Crin Antonescu! înțelegînd prin asta că în această perioadă de punere la îndoială a Statului de drept sub pretextul Luptei împotriva corupției, un politician precum fostul președinte al PNL, apărător din convingere al libertăților individuale și al echilibrului Puterilor în stat"), pe vremea celor două Renate Weber și Norica Nicolai (excluse din PDL-noul PNL), vechiul PNL nu s-ar fi dedat la utilizarea DNA pentru a schimba balanța politică. Asta este arma lui băsescu pe care PDL-ul lui a fructificat-o în tot acești ani. 

    Mesaj către PNL. Te-am votat pentru oameni precum Crin Antonescu, Renate Weber, poate și Norica Nicolai (excluși din partid). Acum nu văd decât foști PDL-iști și manevre politice pdliste. Nu, mulțumesc, dar NU. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb