PNL şi PSD, aproape de acord pentru înfiinţarea unei Comisii de anchetă în cazul Udrea

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 22 iulie 2009

PNL şi PSD, aproape de acord pentru înfiinţarea unei Comisii de anchetă în cazul Udrea

Camera Deputaţilor se întruneşte luni, 27 iulie, în sesiune extraordinară, în două şedinţe consecutive, pentru a analiza Raportul Comisiei pentru industrii si servicii întocmit în urma anchetei privind acordul petrolier al companiei Sterling Resources Ltd. ( la ora 16.00) şi Raportul Comisiei de anchetă privind verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului şi Sportului, sub semnătura ministrului Monica Iacob-Ridzi pentru organizarea "Zilei Tineretului" (ora 18.00).

Parlamentarii UDMR aşteaptă, momentan, mai multe informaţii

După ce PNL a lansat varianta constituirii unei Comisii de anchetă parlamentară în cazul ministrului Turismului Elena Udrea şi PSD a anunţat că ia în calcul o asemenea variantă. Momentan, UDMR-iştii sunt ceva mai rezervaţi, precizând că aşteaptă mai multe informaţii.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Radu Moldovan, a declarat că parlamentarii social-democraţi nu au discutat despre înfiinţarea unei comisii de anchetă, însă a precizat că, în măsura în care informaţiile despre cheltuirea banului public ridică tot mai multe semne de întrebare în cazul Elenei Udrea, trebuie un tratament egal ca şi pentru cazurile Ridzi şi Nemirschi.

Potrivit NewsIn, domnia sa a precizat: "În condiţiile în care ar fi argumente, toată lumea trebuie tratată egal - Ridzi, Tăriceanu, Nemirschi. Nu putem face tratament special pentru doamna Udrea doar pentru că este favorita preşedintelui".

"Eu n-aş avea o problemă să votez o Comisie de anchetă cu condiţia să existe argumente şi să nu transformăm Parlamentul în Parchet", a menţionat viceliderul deputaţilor PSD.

La rândul său, deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat că, atâta timp cât colegii de la PNL consideră că motivele pentru constituirea unei Comisii Udrea sunt identice, el este dispus să sprijine demersul.

"Dacă motivele sunt identice, atunci este firesc ca şi comportamentul să fie identic", a afirmat Nicolicea, care a precizat că aşteaptă să vadă totuşi argumentele liberalilor.

Viceliderul grupului UDMR de la Camera Deputaţilor, Mate Andras, a explicat că o Comisie Udrea nu poate fi oricum constituită în acest moment, când a fost convocată o sesiune extraordinară cu o ordine de zi deja stabilită.

"Până acum, liberalii nu ne-au contactat, nici pentru Comisia Udrea, nici pentru moţiunea simplă pe cazul Spiru Haret", a afirmat Mate. "Deocamdată, nu avem nici date suficiente, nici oficiale, ca să putem decide", a adăugat deputatul UDMR, cu referire la o posibilă Comisie Udrea.

Deputatul PNL Bogdan Olteanu, membru al Comisiei de anchetă în cazul Monica Iacob Ridzi, a declarat, că, din punctul său de vedere, ar fi oportună înfiinţarea unui astfel de for şi pentru ministrul Turismului, Elena Udrea.

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, i-a împărtăşit, ieri, acelaşi punct de vedere, precizând că ar fi oportun să se discute în cadrul unei Comisii acele chestiuni asupra cărora planea­ză semne de întrebare.

Potrivit deputatului PNL, situaţia de la Turism atrage atenţia prin faptul că ministerului i s-a alocat un buget "serios", care nu a fost afectat de rectificare, în timp ce singura realizare în domeniu a fost "participarea doamnei Udrea la diverse evenimente mai mult sau mai puţin mondene, fără efect practic". "Vorbim de maniera lejeră de cheltuire a banului public pe diverse proiecte fără finalitate", a subliniat domnia sa.

Potrivit articolului 75 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, la cererea a minimum 50 de deputaţi din cel puţin două grupuri parlamentare Camera Deputaţilor va putea hotărî înfiinţarea unei comisii de anchetă.

Ministerul condus de Elena Udrea a alocat 924.370 euro, fără TVA, pentru promovarea în perioada 1 august-25 decembrie a campaniei "Turist în România" pe trei posturi de televiziune, potrivit unui anunţ al Ministerului Turismului (MT) publicat pe sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).

PSD despre celelalte anchete: "Nu putem face tratament special pentru doamna Udrea doar pentru că este favorita preşedintelui".

PNL despre cazul Udrea: "Vorbim de maniera lejeră de cheltuire a banului public pe diverse proiecte fără finalitate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb