Poliţia columbiană participă la ateliere de yoga pentru controlul reacţiilor violente

A.P.
Internaţional / 24 septembrie 2020

Poliţia columbiană participă la ateliere de yoga pentru controlul reacţiilor violente

Aroma de tămâie şi ritmul de tambur conduc un grup de ofiţeri de poliţie columbieni către o stare de relaxare profundă, ghidată de un mentor de yoga, pentru a-i învăţa să-şi gestioneze reacţiile în momentele de stres, scrie Latin American Gerald Tribune.

Atelierele constau în patru ore de calm şi reflecţie pentru 30 de membri ai Escadronului mobil anti-revoltă (Esmad) al poliţiei columbiene, care se îmbracă în haine sportive şi se întind pe covoraşe pentru a se îndepărta de imaginea pe care o afişează pe străzi.

Programul din Medellin urmăreşte reducerea nivelurilor de violenţă şi educarea pentru pace.

Mentorul de meditaţie, Felipe Zapata, a spus: "Ei trec prin situaţii particulare, care pot fi grele din punct de vedere emoţional. Aceste întâlniri urmăresc să ofere instrumente pentru ca aceştia să poată conştientiza cum să reacţioneze în momentul respectiv".

Această terapie pentru minte contrastează cu demonstraţiile violente recente împotriva brutalităţii poliţiei, care au început cu moartea lui Javier Ordoñez, un bărbat de 46 de ani care a fost arestat la Bogota şi a murit în custodia poliţiei.

Pentru ofiţerul de patrulare Zulay Romero, care este singura femeie din grup, atelierele îi permit să iasă din monotonie şi să găsească linişte: "În această perioadă plină de conflicte şi tulburări, ne ajută să ne schimbăm rutina".

Zapata, în rolul său de profesor, spune că scopul cu cei 300 de ofiţeri de poliţie din timpul atelierelor este de a-i determina să înţeleagă că toţi avem posibilitatea de a schimba stările emoţionale care ne controlează acţiunile şi reacţiile.

Acesta adaugă: "Au pregătire în multe domenii, dar într-un moment de criză, când intră într-o stare de supravieţuire, reacţiile sunt diferite".

În final, antrenorul spune: "Vrem să semănăm aceste seminţe, pentru ca ei să-şi gestioneze emoţiile şi să proceseze conflictele într-un mod non-violent".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hotilor ne vindeti resursele pe gratis. In timp ce populatia Romaniei sta in frig pentru ca reteau de gaze acopera doar 35% din populatie, hotii care ne conduc ne vand gazul pe gratis la unguri care au 95% din populatie conectata la gaz. Hotii care ne conduc ne-au vandut pe gratis toate resursele. Face Transgaz BRUA in regim de urgenta sa fie exportat gazul Romaniei ca asa au primit ordin de la cei din vest si culmea unii spun ca conducta va fi platita de populatia Romaniei. Jaf pe fata. Aia hoti, astea hoti mama lor la toti. Fratilor numai votati PSD si PNL = 1% nici atat nu meritra, acum nu peste 4 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb