ZI FIERBINTE IN POLITICA ROMÂNEASCĂ Martens, PPE: Locul României în UE nu trebuie periclitat de niciun actor politic

Ziarul BURSA #Politică / 18 octombrie 2012

Martens, PPE: Locul României în UE nu trebuie periclitat de niciun actor politic

România şi-a găsit locul în Europa datorită eforturilor cetăţenilor români, oamenilor politici şi instituţiilor, iar această realizare nu trebuie periclitată de niciun actor politic prin atacuri la adresa valorilor europene, instituţiilor democratice, a declarat ieri preşedintele PPE, Wilfried Martens. Domnia sa a spus: "Sunt foarte fericit că suntem aici pentru a apăra valorile pe care le susţinem: libertatea, democraţia, statul de drept, responsabilitatea şi solidaritatea. PPE nu va tolera atacuri împotriva valorilor europene, statului democratic şi statului de drept. Toţi actorii politici trebuie să respecte competenţa instituţiilor statului".

În context, el a citat din Mihai Eminescu dictonul "echilibrul este pentru stat, dar sănătatea este pentru fiinţa umană".

De asemenea, Martens a arătat că "preşedintele Traian Băsescu şi foştii premieri Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu au avut curajul politic, susţinuţi de partidele membre ale PPE, să ducă România pe cursul european şi să implementeze reformele necesare pentru a fi create noi locuri de muncă".

"Sunt convins că reformele dureroase vor avea efecte avantajoase pentru oameni, dar acest lucru se va realiza doar dacă echilibrul obţinut de economia românească nu va fi pus în pericol prin măsuri populiste", a spus Martens, adaugând că şi multe alte ţări europene au fost atinse de o criză economică severă în ultimii ani.

Blaga: Mulţumesc PPE şi CE pentru sprijinul puternic acordat democraţiei României în această vară

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a mulţumit, ieri, în deschiderea secţiunii plenare a Congresului PPE, Partidului Popular European şi Comisiei Europene pentru sprijinul puternic acordat democraţiei din România în această vară, pentru contribuţia la consolidarea instituţiilor statului de drept. El a arătat că organizarea Congresului PPE la Bucureşti este expresia încrederii în durabilitatea democraţiei româneşti şi în PDL.

Blaga a mai spus că PPE este dator să prezinte Europei şi lumii un proiect politic care să fie pus în aplicare de formulele guvernamentale, iar răspunsul este "Mai multă Europă". "Am încredere că acest congres va rămâne un moment de referinţă în istoria PPE, că vom declanşa un proces ireversibil de mai multă Europă", a încheiat Vasile Blaga.

Băsescu: Nu ne-am îndeplinit obligaţiile privind MCV şi statul de drept în ultima perioadă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la Cotroceni, la începutul întrevederii cu vicecancelarul austriac Michael Spindelegger, că România nu şi-a îndeplinit, în ultima perioadă, obligaţiile privind MCV şi statul de drept. Băsescu l-a primit, ieri, la Cotroceni, pe Spindelegger, căruia i-a mulţumit pentru sprijinul constant al Austriei în legătură cu problemele pe care le are România în interiorul UE, legat de Schengen sau MCV.

El a subliniat că România trebuie să respecte cerinţele Tratatului.

"În România toată lumea vorbeşte despre ceea ce Comisia cere, dar, în realitate trebuie să îndeplinim obligaţiile asumate prin tratatul de aderare. Noi am cerut să fim înăuntru, iar condiţiile sunt bine cunoscute de către politicieni, chiar dacă de mai multe ori, din cauza populis-mului, dăm vina pe Bruxelles", a arătat pre-şedintele Băsescu. Potrivit afirmaţiilor acestuia, România nu şi-a îndeplinit în ultima perioadă angajamentele referitoare la MCV şi la statul de drept .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb