Poliţiştii au solicitat copii după foile de observaţie ale micuţilor din Argeş internaţi la "Marie Curie"

Ioana Dogaru
Miscellanea / 12 februarie 2016

Actualizare 16:00 Ancheta în cazul fetiţei decedate după infectarea cu o bacterie, preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş

Ancheta în cazul decesului fetiţei de un an din Topoloveni, decedată după infectarea cu o bacterie, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trimis redacţiei.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti s-a constituit, la data de 10 februarie 2016, o cauză cu privire la decesul minorei O.D.M.. Având în vedere complexitatea cauzei, la data de 11 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul minorei menţionate anterior, precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru lămurirea situaţiei de fapt, s-a solicitat efectuarea unor analize de specialitate Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Agenţiei Naţionale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apa potabilă furnizată în oraşele Piteşti, Câmpulung şi Topoloveni.

Totodată, au fost ridicate probe din alimentele consumate de către minora O.D.M., spre a fi analizate, precum şi documentele medicale întocmite de către unităţile spitaliceşti la internarea minorilor.

"În prezent, ofiţerii de poliţie judiciară audiază mai multe persoane. Cercetările penale sunt efectuate de către ofiţerii de poliţie din cadrul IPJ Argeş - Serviciul Investigaţii Criminale şi IGPR - Direcţia Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz", se mai arată în comunicat.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:23 Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copiilor din Argeş cu sindrom hemolitic-uremic

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi monitorizează situaţia apărută în judeţul Argeş unde mai mulţi bebeluşi şi copii mici au fost internaţi cu sindrom hemolitic-uremic, transmite Agerpres.

"Acţiunea instituţiei este realizată de Biroul Teritorial Piteşti, sub directa coordonare a adjunctului Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Ionel Oprea", se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului vine ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media, începând cu data de 10 februarie, conform cărora mai mulţi copii, cu vârste de până la doi ani, au fost internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti cu sindrom diareic acut şi au nevoie urgentă de dializă din cauza unei infecţii provocate de bacteria E-coli.

(I.D.)

----

Poliţiştii au solicitat vineri copii ale foilor de observaţie ale copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie" care prezintă acelaşi diagnostic, a declarat, pentru Agerpres, managerul unităţii medicale Daniel Buzatu.

Potrivit acestuia, poliţiştii vor să discute şi cu părinţii copiilor pentru a vedea cum s-a ajuns la această situaţie, transmite Agerpres.

"Au venit astăzi de la Poliţie, au solicitat copii după foile de observaţie pentru pacienţii care au acelaşi diagnostic şi să stea de vorbă cu părinţii să vadă cum s-a ajuns la această situaţie. Nu este nimic special acest lucru. Noi lucrăm curent cu aşa ceva. Eu le voi pune la dispoziţie ceea ce au solicitat", a susţinut Daniel Buzatu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb