Polonezii investesc 150 de milioane de euro într-un centru comercial la Braşov

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 11 noiembrie 2008

Compania poloneză Echo Investments va investi, pe terenul fostei fabrici de seringi Fartec Braşov 150 de milioane de euro pentru construcţia unui centru comercial şi de distracţii care se va numi Korona. Centrul comercial va fi inaugurat la finele anului 2010, lucrările de construcşie urmând să demareze în prima jumătate a anului viitor.

Intitulat Korona, acesta va fi un centru modern, multifuncţional, comercial şi de divertisment cu o suprafaţă totală de 153.000 de metri pătraţi, din care pe 60.000 de metri pătraţi se va întinde doar parcarea supraterană.

Suprafaţa închiriabilă va fi de 53.000 de metri pătraţi, aici urmând să funcţioneze aproximativ 240 de magazine. "Încercăm să aducem branduri care până în acest moment nu au deschis niciun magazin în România", au declarat reprezentanţii companiei poloneze.

Oferta comercială va cuprinde mari lanţuri de magazine de confecţii, magazine de sport, articole decorative, electronice, electrocasnice, centre multimedia şi servicii. Posibilităţile de divertisment sunt şi ele variate - de la cele cinci săli de cinematograf la bowling, cazino şi săli de fitness.

Piotr Gromniak, preşedintele Echo Investments, a declarat că finanţarea va fi asigurată din fonduri proprii în proprţie de 30%, restul banilor provenind din credite bancare ce vor fi contractate anul viitor.

Polonezii au cumpărat anul trecut activele companiei Fartec Braşov, plătind 116,148 milioane de lei (aproximativ 33,185 milioane de euro în momentul tranzacţiei).

Echo Investment este una dintre cele mai importante companii de investiţii şi dezvoltare imobiliară cu capital polonez. Societatea realizează investiţii în patru sectoare cheie ale pieţei imobiliare - locuinţe, centre comerciale şi comercial-recreative, imobile de birouri şi hoteluri. Societatea a finalizat deja 80 de proiecte în 28 de oraşe din Polonia, cu o suprafaţă totală de 700.000 de metri pătraţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb