Polonia a început să primească gaze din Norvegia printr-o nouă conductă în regiunea baltică

F.D.
Internaţional / 2 octombrie 2022

Polonia a început să primească gaze din Norvegia printr-o nouă conductă în regiunea baltică

Polonia a început de ieri să primească gaze printr-o nouă conductă în regiunea baltică, care porneşte din Norvegia şi trece prin Danemarca şi Marea Baltică, a declarat operatorul polonez de gazoducte Gaz-System, transmite Reuters, conform News.ro.

Conducta se află în centrul strategiei Poloniei de a-şi diversifica aprovizionarea cu gaze dincolo de Rusia, care a început cu ani înainte ca invazia Moscovei în Ucraina, începută în februarie, să declanşeze o criză energetică globală.

O purtătoare de cuvânt a Gaz-System a declarat pentru Reuters că livrările au început la 6.10 a.m. (04:10 GMT), iar nominalizările sau cererile de trimitere a gazelor prin conductă, pe 1 octombrie, au totalizat 62,4 milioane de kilowaţi-oră (kwh).

Conducta, cu o capacitate anuală de 10 miliarde de metri cubi, a fost inaugurată oficial marţi, la o zi după ce au fost detectate scurgeri în gazoductele submarine Nord Stream, care leagă Rusia de Europa.

Rusia a tăiat livrările de gaze către Polonia în aprilie, când Varşovia a refuzat să plătească în ruble.

Sâmbătă a fost inaugurat şi interconectorul de gaze Grecia-Bulgaria, considerat esenţial pentru securitatea energetică a Europei.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Rusii o sa-l saboteza sau americanii ??

    1. Polonezii au găsit alternativă la șantajul sovietic.

      Rușii cam ard gazul de pomană. 

      Conducta asta reprezinta 10% din ce exportau rusii in Europa. Deci premierul belgian avea dreptate cand spunea ca vor fi 5-10 ierni dure pentru europeni. Cumpara-ti mai multe paturi, spala-te mai rar, invata sa folosesti prosopul ud.

      Pentru care europeni:-)? In Sudul Europei iarna de obicei e intr-o Miercuri. Daca ai citi putin, ai vedea ca Sudul Europei nu prea are iarna, iar in Nordul Europei energia bazata pe resurse regenerabile este predominanta. Germania in principal folosea gazul rusesc, fiind ieftin si fiind o mita platita de mujici pentru ocuparea Ucrainei in 2014, pentru industia auto si chimica. Iarna asta va arata cine depinde mai mult de gazul si petrolul rusesc...mujicii, care nu vor mai avea banii europenilor, sau Europa care deja, vezi si exemplul Poloniei, s-a reorientat spre surse de energie predictibile si de incredere..."winter is coming" in mujicia si acolo iarna tine minimum 6 luni, iar 6 luni in transee e o eternitate:-)

      Nordul Europei, vrei sa spui doar aceste trei tari: Suedia, Norvegia si Islanda, dintre care ultimele doua nici macar nu sunt parte din UE. Asa ca iti ramane doar Suedia. Iar in Suedia, se ard copacii ..."With plenty of moving water and 63% forest cover, it’s no surprise the two largest renewable power sources are hydropower and biomass. And that biomass is helping support a local energy boom."

      Iarna vine in Europa si tu o sa clantanesti de frig si foame. Rezervele de cereale ale u-craniilor SS care le-au dat Europei contra armelor, s-au epuizat. 

      "Eu o sa clantanesc de frig si foame" pe Coasta de Azur iar voi mujicii o sa fiti cu burtile pline de petrol si gaz in mujicia:-)

      Vorbesc mujicii cu ratii expirate de 6 ani de zile...vezi ca alea s-au terminat, au ramas doar cele expirate de 10 ani de zile...si in mujicia iarna incepe in Octombrie:-)

      Insa trebuie mentionat ca nu mananca orice cartofi, ci acel sortiment european folosit pentru cartofii pai, prajiti, vanduti de McD la punga. Era in delir de fericire ca fast-foodul rusesc a scos niste meniuri de la vanzare care se bazau pe cartofi pai la punga, din cauza interzicerii exporturilor catre Rusia de astfel de cartofi. Saracutul de el, habar nu avea ca Rusia este un producator major international de cartofi, dar nu potriviti pentru a face paie prajite.

      Rusia bate tot la cartofi. :)

    rusii ar putea sa recurga la niste preturi de dumping pentru cei ce accepta gaz rusesc si sa-i faca praf pe cei cu gaz lichefiat sau de prin alte coclauri

    1. Tu nu ai cunostinte economice elementare...pret de dumping inseamna venituri mai mici decat cheltuieli de productie, cu alte cuvinte FALIMENT. Nu asta fac acum cu, chinezii si indienii:-)?...Pret de dumping si incaseaza yuani si rupii adica maculatura ca si rubla deci de doua ori pierdere. Voi intr-o suta de ani nu ati priceput ca una este economia si alta este economia politica.

      Vezi ca maculatura a ajuns euroiul si lira sterlina.

      Rubla a crescut fata de euro cum nu mai fusese din 2014.... cum se schimba vremurile. 

      Vezi ca maculatura a ajuns euroiul si lira sterlina.

      Rubla a crescut fata de euro cum nu mai fusese din 2014.... cum se schimba vremurile. 

      Mujicii se mândresc cu întărirea rublei, deși în spatele aprecierii se află furtul de la populația sovietică. :)

      Băncile taxează cu 3%, începând cu pragul de 200$ orice venit în dolari.  

      Băncile taxează orice cont în dolari cu 1% pe lună.  

      Retragerile în dolari sunt limitate la 10 000 $.  

      Practic ca să eviți furtul lunar din cont făcut de mafia lui Putin, trebuie să treci pe ruble, în pierdere, la o cotație fantasmagorică. 

      După ce se vor goli conturile sovieticilor cu dolari, rubla se duce în Paradis.  

      Mai omuletule, tu stii care sunt comisioanele in Europa daca vrei sa ai conturi in .... yuani? Exact asa cum le descrii tu. Si stii de ce? Pentru ca atat costa o banca europeana sa se dea peste cap, sa faca parteneriate cu alte banci din alte tari mai prietenoase, pentru a putea avea acces la acea valuta.

      Uite aici alt exemplu, al bancilor americane care taxeaza conturile atunci cand se foloseste cardul in alte tari. 

      "Foreign transaction fees can add up fast when using your debit card abroad. The fees are often 1% to 3% of the amount of a purchase, and many banks also apply the fee to ATM withdrawals.

      Below, we compare the amount financial institutions ch arge to make an international ATM withdrawal or debit card purchase." 

      Iar dezinformezi.... ba chiar minti cu spume.

      Te referi la exemplul bancii online Tinkoff care a inceput prin vara sa aplice comisioane aberante pentru a descuraja deponentii sa mai pastreze dolari, care puneau probleme logistice bancii. Banca nu mai vroia dolari/euro (si apropos, la fel au facut si banci europene la depunerile clientilor, taxau 0.5-1% anual). 

      "Russia's Tinkoff to ch arge monthly 1% fee on FX accounts to reduce exposure" 

       

      La supărarea clienților, banca centrala a Rusiei a interzis aceasta practica la retrageri. 

      "The Bank of Russia Board of Directors has extended until 9 March 2023 the ban on banks to ch arge a fee fr om individuals when withdrawing foreign currency fr om deposits or accounts. This measure was initially introduced in March 2022 with an effect until 9 September 2022. Also, until 9 March 2023, there will be a ban on fees for con verting foreign currencies into US dollars and euros provided the conversion is carried out for subsequent cash withdrawals." 

      Banca e controlată de mafia lui Putin, de Rasia. Comisioanele sunt specifice băncilor sovietice. Furt pe față ca la ruși.

      Nu prea intelegi ce face o banca cu depunerile clientilor. Daca sunt in dolari, nu poate decat sa ii investeasca international si asta este foarte greu, avand in vedere sanctiunile. Trebuie multe tranzactii fantoma ca sa pierzi urma banilor. Nu poti sa cumperi obligatiuni, asa cum fac bancile nesanctionate.

      Hahahaha

      Deci, dacă n-ai ce face cu banii omului, îi păstrezi. hahaha

      Propagandist sovietic cu mentalitate de hoț. 

    Sa fie rusine polonezilor ca nu cumpara

    gazul lichefiat IEFTIN de la americani  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb