PONTA, DESPRE MEMORANDUMUL CU HUAWEI: "Investiţiile respectă obligaţiile României ca stat UE"

V.B.
Companii #Telecomunicaţii / 20 februarie 2014

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, despre memorandumul cu compania chinezească de telecomunicaţii Huawei că orice fel de investiţie în ţara noastră se face cu respectarea obligaţiilor pe care România şi le-a asumat ca stat membru al Uniunii Europene, calificând declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu drept "iresponsabile" şi "lipsite de substanţă".

Prim-ministrul a explicat: "Companiile internaţionale care investesc în România trebuie să aibă în vedere că bătăliile politicianiste şi declaraţiile iresponsabile ale unor oficiali (începând cu preşedintele României) sunt lipsite de substanţă. Anul 2013 a reprezentat o primă revenire a investiţiilor. Din punct de vedere instituţional, Guvernul lucrează în cooperare atât cu BNR, cât şi cu reprezentanţii mediului de afaceri. Coaliţia pentru Dezvoltarea României, care reuneşte multe asociaţii antreprenoriale din România, este un partener al Guvernului. În acest fel, putem să asigurăm ca rezultatele excepţionale din punct de vedere economic ale anului 2013 să fie păstrate."

Întrebat ce sisteme de comunicaţii implementează Huawei în ţara noastră, Ponta a răspuns că firma chinezească nu va implementa nimic pentru Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), adăugând că mai multe detalii poate da directorul STS, generalul Marcel Opriş.

"Ideea că Huawei o să vină să facă nuştiuce pentru STS este un neadevăr. Din câte ştiu (şi este public), compania Huawei furnizează, de ani de zile, echipamente pentru marile companii din UE. Pentru România, prezenţa investitorilor este un avantaj. Cât timp aceştia creează locuri de muncă, plătesc taxe şi impozite, trebuie să se bucure de sprijin din partea statului român", a detaliat Ponta.

Domnia sa a amintit de afirmaţiile lui Băsescu, potrivit cărora Renault ar putea pleca de la Uzinele Mioveni, din cauza numărului insuficient de autostrăzi din România, idee infirmată de declaraţiile conducerii producătorului auto.

"Îi mulţumesc foarte mult conducerii Dacia Renault că a infirmat. În mandatul meu, s-a terminat o lucrare extrem de importantă pentru fabrica de la Mioveni (racordul acela de autostradă) şi contractarea lucrărilor de la Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Sibiu", a mai arătat Victor Ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb