Ponta: "Raportul de ţară pe Justiţie, un instrument birocratic total depăşit"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 22 iulie 2009

Raportul de ţară al Comisiei Europene privind Justiţia a rămas un instrument birocratic, total depăşit, care o dată pe an sau o dată la şase luni mai foloseşte la o bătălie politică, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Potrivit Agerpres, domnia sa a explicat: "Raportul de ţară are foarte puţină relevanţă faţă de ceea ce se întâmplă în Justiţia din Româ­nia. Se spune acolo că s-au înregistrat progrese, dar România trebuie să rămână în continuare monitorizată. Nu se spune până când, de ce, dacă lucrurile merg bine, de ce anume mai suntem monitorizaţi, iar dacă merg rău, ce anume mai trebuie să facem".

Ponta a spus că, din păcate, în 2005, Justiţia a încăput pe mâna ministrului Monica Macovei şi "a unor medici din străinătate", însă tratamentul pe care aceştia i l-au administrat "s-a dovedit falimentar", aflându-se, azi, într-o situaţie mult mai gravă.

Victor Ponta a precizat: "Rămânem pe acelaşi tratament, vorbim din nou despre DNA, care are activitate foarte bună, deşi nimeni din România sau de la Bruxelles nu poate să spună care sunt rezultatele acesteia, tăcând de o lună şi jumătate în cel mai mare scandal în care a fost implicat un membru al Guvernului actual. Raportul spune că ANI e foarte bun, (...) ne laudă că au fost adoptate Codurile civil şi penal, însă am constatat că nimeni de la Bruxelles nu a citit ce scrie în acestea".

Vicepreşedintele social-democrat consideră că Raportul Comisiei Europene, care urmează să fie dat publicităţii astăzi, "nu menţionează un cuvânt despre problemele reale al Justiţiei româneşti", care ţin de faptul că instanţele şi parchetele nu au bani să funcţioneze, iar magistraţii nu şi-au primit sporurile salariale.

Vicepreşedintele PSD a explicat: "Ar trebui să ne intereseze mai mult decât părerea unor experţi destul de birocraţi despre ce ar trebui să facem. Toată Justiţia înseamnă numai anticorupţie şi numai anticorupţie la nivel înalt, eventual împotriva lui Adrian Năstase, atât este toată Justiţia în acest raport"

Ponta a reamintit că, în cadrul şedinţei de luni a liderilor coaliţiei guvernamentale, ministrul Finanţelor a fost mandatat să găsească o soluţie rapidă pentru asigurarea cheltuielilor administrative ale Justiţiei.

De asemenea, Ponta a afirmat că liderii coaliţiei au solicitat stoparea "unui discurs, cu totul şi cu totul greşit, prin care o parte a societăţii este învrăjbită împotriva magistraţilor".

"Nu va exista Justiţie în România atâta vreme cât nu vom avea magistraţi bine pregătiţi, bine plătiţi şi responsabili", a conchis vicepreşedintele PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb