Ponta: Victor Alistar nu va face parte din miniştrii pe care îi propun acum Parlamentului

Ziarul BURSA #Politică / 4 mai 2012

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat, ieri, că, pentru a nu pune în pericol învestirea întregului Guvern şi pentru a nu crea niciun fel de animozitate, a decis ca Victor Alistar să nu facă parte din miniştrii pe care îi va propune acum Parlamentului, precizând că nu va face o altă nominalizare. Premierul desemnat a spus că nominalizarea lui Alistar a fost criticată, imediat, de către adversarii politici, cum ar fi purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, dar şi de către presă.

Ponta a mai declarat că Alistar a creionat principiile şi modul de organizare al acestui departament în sub-ordinea Guvernului pentru transparenţă şi pentru relaţia cu societatea civilă, care se va regăsi în programul de guvernare al Executivului. "Aştept ca ultimele decizii de la ICCJ să lămurească încă o dată faptul că o decizie administrativă, a unei instituţii administrative, s-a luat în mod neîntemeiat şi îl voi aştepta pe domnul Alistar să se alăture echipei guvernamentale în cel mai scurt timp politic", a mai afirmat Ponta.

Premierul a apreciat situaţia lui Victor Alistar ca "cel puţin bizară".

"Domnul Alistar, teoretic, nu ar putea să ocupe o funcţie administrativă în zona creşterii transparenţei decizionale pentru că a condus Trans-parency International. Cred că numai la noi se întâmplă asemenea anomalii", a adăugat Ponta.

Victor Alistar fusese desemnat ministru delegat pentru strategii guvernamentale în Cabinetul Ponta.

Alistar: Exista un risc real de refuz al semnării decretului, ar fi afectat toată lista Guvernului

Victor Alistar, propus iniţial în Cabinetul Ponta pentru funcţia de ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, a declarat, ieri, la sediul USL, despre retragerea sa din Guvern, că exista un risc real de refuz al semnării decretului de numire a Executivului. "A fost o discuţie comună, mare parte din propuneri au venit din partea mea. Exista un risc real de refuz al semnării decretului şi asta ar fi afectat lista întregului Guvern", a spus Alistar. Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi respins numirea sa în această funcţie, Alistar a răs-puns: "Cine emite decrete?".

Alistar a spus că nu a ştiut despre pericolul respingerii decretului decât după o analiză făcută în urma comunicatului de presă dat de Agenţia Naţională pentru Integritate, care "a încălcat legea, competenţele şi hotărârile judecătoreşti executorii" şi consideră să facă limitări de drepturi şi de libertăţi individuale.

El a mai arătat că nu era necesar să se meargă pe un conflict care să pună în pericol întreaga listă a Executivului, în procedura de numire, fiind vorba despre "o chestiune de maturitate şi înţelepciune politică".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă în 18 mai contestaţia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici privindu-l pe Victor Alistar, propus pentru funcţia de ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, acţiunea de la ICCJ referindu-se la raporturile de serviciu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb