Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, a organizat conferinţa hibrid "Posibilităţi de cooperare intre bursele de valori din Centrul şi Estul Europei”, care s-a desfăşurat în data de 27 mai 2021, începând cu ora 10:00.
Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.
Panelul I: Posibilităţi de cooperare între bursele de valori din Centrul şi Estul Europei
•Pieţele de capital ale Europei Centrale şi de Est - interesul pentru o cooperare regională;
•Modele de cooperare convenabile – Europa de Nord, Asia de Sud-Est, America Latină;
•Propuneri pentru o cooperare regională – avantaje pentru burse, emitenţi şi investitori.
Panelul II: BVB – piaţă emergentă în Europa Centrală şi de Est. Dezbatere asupra stadiului dezvoltării şi perspectivelor pieţei noastre de capital
•Perspectivele pieţei noastre de capital după accederea în rândul celor emergente; avantaje pentru companii, investitori, fonduri de investiţii, fonduri de pensii, etc;
•Modalităţi de folosire a mecanismelor pieţei de capital pentru emitenţi: finanţarea dezvoltării activităţii, ieşiri din afaceri (exit-uri), etc; diferenţe dintre companiile listate şi cele nelistate;
•Rolul statului în dezvoltarea pieţei de capital.
Panelul I: Posibilităţi de cooperare între bursele de valori din Centrul şi Estul Europei
Radu Hanga •“Trebuie să îmbunătăţim cooperarea şi să creştem vizibilitatea regiunii noastre”
Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti
Bursele din regiune trebuie să îmbunătăţească cooperarea şi să lucreze împreună pentru a creşte vizibilitatea regiunii pentru investitorii internaţionali, a afirmat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Acesta a mai precizat că mai mult de 25 de companii din întreg spectrul economiei româneşti sunt în diverse etape ale procesului de listare.Acesta a afirmat: "Aş vrea să mulţumesc Asociaţiei Brokerilor şi Ziarului BURSA pentru organizarea acestui eveniment regional. (...) Ce vedem, în ultimii 10 ani, este că în ciuda progresului excepţional şi a creşterii economice pe care o vedem în regiunea noastră, ponderea în indicii MSCI şi FTSE Russell a scăzut, în principal ca urmare a creşterii din pieţele asiatice."
Adrian Tănase •“Scopul colaborării trebuie să fie creşterea vizibilităţii regiunii noastre către investitorii străini”
Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti
Scopul colaborării dintre bursele Europei Centrale şi de Est trebuie să fie creşterea vizibilităţii regiunii către investitorii străini, a punctat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Adrian Tănase a spus: "Suntem foarte interesaţi să avem o astfel de colaborare, iar unele iniţiative deja au demarat. De pildă să avem un portal local, un ghişeu unic (engl. one-stop shop) de unde investitorii interesaţi de această zonă să îşi culeagă informaţiile. Să avem campanii de promovare (engl. road-show-uri) comune pentru a promova regiunea Europei Centrale şi de Est."
Richárd Végh •“Dorim să stabilim colaborări regionale, în următorii cinci ani”
CEO, Bursa de Valori din Budapesta, Ungaria
Bursa de Valori din Budapesta (BSE) doreşte ca, în următorii cinci ani, să stabilească colaborări cu alte burse din regiune, a subliniat Richárd Végh, CEO-ul BSE. Domnia sa a spus: "Ne aflăm într-o poziţie norocoasă pentru că avem 31 de ani şi, după deschiderea bursei, s-au întâmplat foarte multe lucruri. Avem un sistem foarte bun, avem mulţi investitori străini, 55% din cifra de afaceri a bursei din Budapesta fiind dată de aceştia. De asemenea, avem investitori locali (...). Avem mulţi emitenţi din Ungaria şi o evoluţie bună în ultimii cinci ani".
Witold Wiliński •“Regiunea noastră are un avantaj competitiv total diferit faţă de membrii UE”
Directorul General al GPW Tech, parte a Grupului Bursa de Valori Varşovia (GPW Group), Polonia
Din perspectivă macroeconomică, Europa Centrală şi de Est are un avantaj competitiv total diferit faţă de ceilalţi membri ai Uniunii Europene, este de părere Witold Wiliński, Directorul General al GPW Tech, parte a Grupului Bursa de Valori Varşovia (GPW Group). Domnia sa a declarat: "Cred că în regiunea noastră trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce avem în comun. Din perspectivă macroeconomică, noi ca regiune, avem un avantaj competitiv total diferit, faţă de ceilalţi membri ai UE. Creşterea PIB-ului este cea mai rapidă. În al doilea rând, dacă ne referim la datoriile guvernamentale, în regiunea noastră, după regimul comunist, nivelul a fost destul de scăzut. În Vestul Europei, şi nu mă refer doar la Grecia ci şi la Italia şi Franţa, nivelul îndatorării guvernamentale depăşeşte 130% din PIB, ceea ce este o situaţie periculoasă."
Aleš Ipavec •“Alfabetizarea financiară este la un nivel redus, în Slovenia”
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Ljubljana, Slovenia
Bursa din Ljubljana (Slovenia) a pus la punct, în ultimii patru ani, o platformă pentru companii aflate în diferite etape ale ciclului de viaţă, prin care acestea să poată atrage finanţare, spune Aleš Ipavec, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Ljubljana, care menţionează că platforma se adresează start-up-urilor, firmelor cu capitalizare medie, precum şi celor din categoria blue-chip. Însă, oficialul pieţei din Ljubljana atrage atenţia că societăţile din Slovenia sunt reticente să acceseze piaţa de capital fiindcă au o mentalitate învechită. Domnia sa subliniază: "Este greu să le convingem să intre pe piaţa de capital pentru că ele folosesc în mare parte sistemul bancar. Peste 80% dintre firme se adresează băncilor pentru finanţare, piaţa de capital încă nu este văzută ca o alternativă de finanţare în Slovenia. Dar, efectuăm în mod intensiv programe educaţionale pentru că alfabetizarea în domeniul financiar este la un nivel destul de redus în ţară. Educăm nu doar publicul larg, ci şi pe clienţii noştri, în special populaţia activă economic. Companiile sunt foarte surprinse când află ce posibilităţi le poate oferi piaţa de capital".
Manyu Moravenov •“Suntem deschişi pentru orice fel de discuţie despre cooperări viitoare în regiunea noastră”
CEO, Bursa de Valori din Bulgaria
Bursa de Valori din Bulgaria este deschisă pentru orice fel de discuţie despre cooperări viitoare în regiunea noastră, a spus Manyu Moravenov, directorul general al bursei vecine. Printre altele, acesta a afirmat că iniţiativa creării unui hub de informaţii pentru ţările din Iniţiativa Celor 3 Mări este foarte bună şi a propus întâlniri regulate între directorii generale ai burselor din regiune, nu întâlniri informale, ci întâlniri de lucru. Moravenov a declarat: "Bursa de Valori din Bulgaria este deschisă pentru orice fel de discuţie despre cooperări viitoare în regiunea noastră. Credinţa mea personală, şi voi repeta ce am spus recent într-un forum similar, este că un viitor sustenabil pentru bursele noastre este transformarea într-o piaţă regională conectată şi soluţia practică (a cooperării) ar fi integrarea."
Artan Gjergji •“Bursele din ECE să îşi întoarcă ochii către cele din Sud-Estul Europei”
CEO, Bursa de Valori din Albania
Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) poate fi jucătorul principal care să faciliteze o cooperare între bursele din regiunea noastră, este de părere Artan Gjergji, CEO-ul Bursei de Valori din Albania. Artan Gjergji a spus: "Dezvoltarea ţărilor din Europa Centrală şi de Est a început din acelaşi punct în anii 90, pentru că am trecut de la economii centralizate la economii de piaţă. Dar chiar dacă am plecat de la aceeaşi linie, ţările Europei Centrale au avut un ritm mai accelerat de dezvoltare, în principal datorită investiţiilor străine directe care au venit din ţările dezvoltate. Apoi, valul investiţiilor a trecut la alte ţări din regiune cum ar fi România sau Bulgaria, în principal datorită integrării în Uniunea Europeană. După aceasta, a venit către ţările din Europa de Sud-Est şi Balcanii de Vest".
Ivana Gažić •“Dacă rămâneam un jucător local, nu aveam suficiente resurse”
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Zagreb, Croaţia
Bursa de Valori din Zagreb (Croaţia) a ales calea extinderii în afara ţării sub conducerea pe care o are de mai bine de un deceniu, în condiţiile în care, fiind doar o piaţă naţională, nu avea suficiente resurse. Ivana Gažić, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori din Zagreb, declară: "Când m-am alăturat bursei, în urmă cu 11 ani, aceasta era doar o piaţă naţională care se baza foarte mult pe veniturile din rulaj sau comisioane. Ne-am dat seama că, dacă vom rămâne doar un jucător local, nu vom avea suficiente resurse ca să menţinem o calitate ridicată a tranzacţionării. Aşa stăteau lucrurile înainte de intrarea ţării noastre în Uniunea Europeană."
Siniša Krneta •“Cooperarea trebuie să urmărească transformarea investitorilor locali în investitori regionali”
CEO, Bursa de Valori Belgrad, Serbia
Bursa de Valori din Belgrad (Serbia) doreşte să fie parte în procesul de cooperare regională în Europa Centrală şi de Est, spune Siniša Krneta, CEO-ul instituţiei, care consideră că actorii din regiune trebuie să identifice soluţii menite să consolideze această colaborare - fie în cadrul unei coaliţii, fie printr-o altă modalitate de integrare orizontală. Sinisa Krneta subliniază: "Pentru o cooperare regională între bursele din Europa Centrală şi de Est sunt necesare abordarea comună la nivelul infrastructurii, noi alternative de investiţii şi o promovare comună. O astfel de cooperare ar trebui să se axeze pe transformarea investitorilor locali în investitori regionali. Decidenţii politici care stabilesc cum să arate ecosistemul ar trebui să ajute investitorii de la nivel local, naţional."
Christoph Boschan •“Singura şansă a Burselor din Europa Centrală şi de Est este să se deschidă către zonele de unde vin bani mulţi”
CEO, Bursa de Valori din Viena, Austria
Singura şansă a Burselor din Europa Centrală şi de Est este să urmeze modelul vienez şi să se orienteze către "zonele de unde vin bani mulţi", acestea fiind Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Europa de Vest, consideră Christoph Boschan, CEO al Bursei de Valori din Viena. Acesta a oferit drept exemplu Bursa din Viena, în cadrul căreia 85% din volumul de tranzacţii vin din străinătate, în special din Statele Unite ale Americii. De asemenea, acesta susţine că Bursele de Valori trebuie să faciliteze accesul investitorilor autohtoni la pieţele financiare internaţionale.
Mahmut Aydoğmuş •“Regiunea trebuie să aibă o nişă prin care să atragă investitorii”
PhD, Director (Act.) Relaţii Internaţionale, Bursa din Istanbul, Turcia
Pieţele bursiere ale Europei Centrale şi de Est trebuie să aibă o nişă care să le facă atractive pentru investitori, consideră Mahmut Aydoğmuş, PhD, Director (Act.) Relaţii Internaţionale în cadrul Bursei din Istanbul. Mahmut Aydoğmuş a spus: "În ceea ce priveşte colaborarea dintre burse, nu am o soluţie miraculoasă (engl. silver bullet solution) şi nu cred că este o sarcină uşoară. Dar cred că este important ca discuţiile să continue. Viaţa este plină de surprize, iar dezvoltările recente, în special în ceea ce priveşte tehnologia, digitalizarea, aduc multe oportunităţi. Consider că regiunea Europei Centrale şi de Est are multe avantaje (...). Bursa Istanbul este deschisă pentru dezvoltarea unor proiecte de colaborare semnificative, robuste şi benefice pentru toate părţile, atât cu burse din zona Europei Centrale şi de Est, cât şi din afara ei".
Andre Cappon •“Bursele din Europa Centrală şi de Est trebuie să-şi creeze propria clasă de active”
Fondatorul CBM Group, New York, SUA
Bursele din Europa Centrală şi de Est trebuie să-şi creeze propria clasă de active pentru a deveni mai atractive pentru investitorii internaţionali, respectiv pentru fondurile pasive de acţiuni, a spus Andre Cappon, fondatorul grupului de consultanţă CBM din New York, SUA. Acesta a afirmat că provocările pieţelor din regiune ţin de dimensiune: acestea sunt în general pieţe mici, mai puţin lichide, cu atractivitate limitată pentru investitorii globali. Cappon a venit cu un set de propuneri pentru bursele interesate cu privire la ce ar trebui să facă aceste exchange-uri naţionale pentru a concura la nivel global.
Panelul II: BVB – piaţă emergentă în Europa Centrală şi de Est. Dezbatere asupra stadiului dezvoltării şi perspectivelor pieţei noastre de capital
Ovidiu Petru •“Piaţa de capital trebuie să ofere acces la instrumente diversificate de finanţare”
Expert piaţă de capital în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară
Accesul limitat al companiilor la finanţare duce la o restrângere a capacităţilor de investire cu impact asupra stabilităţii şi dezvoltării pieţelor financiar-nebancare pe termen lung, consideră Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), care a transmis mesajul său prin Ovidiu Petru, expert piaţă de capital în cadrul ASF. "Apreciem că piaţa de capital trebuie să ofere acces la instrumente diversificate de finanţare, pentru companiile care doresc să se dezvolte. Nu putem avea o bursă solidă fara emitenţi de anvergură cu active de valoare şi, din această perspectivă, România trebuie să facă eforturi pentru a spori interesul companiilor pentru listarea la Bucureşti. Este momentul ca bursa să îşi construiască un rol regional mai pronunţat pentru pieţele financiare din zonă", se arată în mesajul preşedintelui ASF.
Johan Meyer •“Ca să fim promovaţi la statutul de piaţă emergentă MSCI este nevoie de listarea Hidroelectrica”
Directorul General al Franklin Templeton International Services S.À R.L, Sucursala Bucureşti
Pentru ca Bursa de Valori Bucureşti (BVB) să fie promovată la statutul de piaţă emergentă conform regulilor furnizorului de indici MSCI este nevoie de listarea Hidroelectrica, a spus Johan Meyer, CEO al al Franklin Templeton Bucureşti şi Manager de Portfoliu al Fondului Proprietatea. Meyer a afirmat ieri că IPO-ul Hidroelectrica ar putea fi cel mai mare din Europa Centrală şi de Est pentru mulţi ani şi a apărat aprobarea dividendelor de 2,3 miliarde de lei de la companie afirmând că nu este adevărat că acţionarii lasă compania fără capacitatea de a investi. "Pur şi simplu nu este adevărat", a spus Meyer.
Ioana Birta •“Pandemia nu a afectat activitatea Grupului TeraPlast”
Directorul Financiar al TeraPlast
Prioritatea Grupului TeraPlast rămâne dezvoltarea sustenabilă, susţine Ioana Birta, Directorul Financiar al companiei, care subliniază că TeraPlast s-a dezvoltat odată cu Bursa de Valori. Printre altele, domnia sa a menţionat că pandemia nu a afectat activitatea Grupului, precizând că TeraPlast este o companie cu o capitalizare de 300 de milioane de euro şi că randamentul acţiunilor s-a dublat anul trecut şi aproape s-a dublat şi în 2021: "Anul acesta intenţionăm să investim peste 32 de milioane de euro în extinderea capacităţilor de producţie la Diviza Instalaţii Apă Gaz Canalizare. Anul trecut, criza nu a avut un efect asupra companiei noastre, dimpotrivă a fost cel mai bun din istoria grupului, în trimestrul întâi al acestui an chiar depăşind perioada similară a anului trecut, din pucnt de vedere al rezultatelor financiare.
Jan Pricop •“Evoluţia recentă post- pandemie e surprinzător pozitivă în privinţa numărului de investitori”
Directorul executiv al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF)
Evoluţia recentă post-pandemie e surprinzător pozitivă în privinţa numărului de investitori, susţine Jan Pricop, directorul executiv al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF). "Ca şi evoluţie recentă, poate şi datorită faptului că randamentele din top 5 se situează la 40-45%, chiar spre 50% la un an şi cele la trei ani cam tot în această zonă - asta datorită corecţiei care a existat în timpul pandemiei, un proces pozitiv care s-a întâmplat este că în ultimul an avem un plus de 56.000 de investitori la un total de 4750.000 cât avem în întreaga piaţă. Din cei 56.000 de investitori noi, 20.000 au intrat în fonduri de acţiuni şi fonduri diversificate", a precizat Jan Pricop.
Daniela Secară •“Avem o infrastructură care poate să atragă investitorii externi”
Directorul General al BT Capital Partners
Avem o infrastructură care poate să atragă investitorii externi, este un moment în care avem emitenţi, avem şi investitori şi, împreună cu instituţiile pieţei şi cu această infrastructură care poate fi dezvoltată, sperăm să ajungem la statutul de piaţă emergentă şi din punct de vedere al indicelui MSCI, susţine Daniela Secară, director general al BT Capital Partners. "Ne dorim cu toţii să vedem Hidroelectrica listată la Bursa de Valori Bucureşti. Cred că este o dorinţă a tuturor celor implicaţi de ani de zile în piaţa de capital din România şi ar fi un eveniment care ne-ar încadra sigur ca piaţă emergentă în indicele MSCI", a afirmat Daniela Secară. Domnia sa a menţionat că traversăm una dintre cele mai bune perioade ale bursei din punctul de vedere al listărilor şi al investitorilor."
Claudiu Cercel •“Sper ca în 3-5 ani să vedem elemente concrete din Strategia pentru piaţa de capital transpuse în practică”
Director General Adjunct, Coordonatorul Polului Pieţe Financiare, BRD - Groupe Société Générale
Finanţarea prin piaţa de capital ar permite economiei să absoarbă mai bine şocurile, este de părere Claudiu Cercel, Director General Adjunct, Coordonatorul Polului Pieţe Financiare din cadrul BRD Groupe Societe Generale. Domnia sa a menţionat: "As dori să văd dezvoltat şi consolidat acest sector important al finanţării unei economii care este piaţa de capital şi care, în pofida unor paşi importanţi făcuţi în România în ultimii ani, are încă un drum destul de lung în faţă pentru a avea pretenţia să înceapă să echilibreze puţin ansamblul de canale de finanţare a României. La noi, asemeni situaţiei din Europa, avem predominant un canal de finanţare bancară a economiei. Este bineştiut că piaţa de capital ar permite economiei să absoarbă mai bine şocurile. Alte jurisdicţii, cum ar fi cea americană, au mai multă rezilienţă în a se putea însănătoţi după criză".
Adrian Codirlaşu •“Vom asista la o creştrere a inflaţiei, în Romania”
Vicepreşedinte, CFA România
În România vom avea o majorare de inflaţie, precum şi o reducere a ratelor de dobândă în economie, ca urmare a măsurilor luate de Banca Centrală, este de părere Adrian Codirlaşu, vicepreşedintele CFA România. Acesta a dat drept exemplu Rezeva Federală a Statelor Unite ale Americii, despre care susţine că a fost "unul din marii actori" în ceea ce priveşte reducerea dobânzilor, dublându-şi, astfel, bilanţul pe anul 2020. "Unul din marii actori de pe piaţă a fost Rezerva Federală a SUA, care a redus dobânda într-un mod agresiv, la începutul anului 2020. Mult mai agresiv decât în criza precedentă. Rezerva Federală şi-a dublat bilanţul pe parcursul anului trecut. Practic, în acest mod s-au dat bani economiei, iar o mare parte din acei bani s-a dus în ceea ce se numeşte Asset Bubble. Acest lucru a condus la creşterea ratei inflaţiei din SUA de la 0,1% la 4,2%. Rata inflaţiei în SUA a mai fost la niveluri de peste 4% înaintea crizei din 2008, dar asta nu înseamnă că ne vom duce din nou într-o perioadă de volatilitate ridicată, ci faptul că aceste politici de printare susţinută de bani au condus la aceste rate ridicate de inflaţie", a declarat Adrian Codirlaşu.
Dan Paul •“Vom crea un grup de lucru cu toate bursele interesate şi vom veni cu propuneri practice”
Preşedintele Asociaţiei Brokerilor
Bursele de valori interesate de perspectiva unei cooperări regionale vor crea un grup de lucru care va veni cu propuneri practice, inclusiv posibilitatea creării unui ETF comun care să includă companii din toate ţările implicate, a afirmat Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, vicepreşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi moderatorul conferinţei. Acesta a declarat: "În Europa avem mai multe modele de cooperare între exchange-uri. Avem Euronext, modelul ţărilor nordice, dar şi un model în Viena care are o legătură cu câteva exchange-uri - vorbim de cooperare tehnologică, burse care folosesc aceeaşi platformă, Xetra T7. (...) Este foarte dificil să ne imaginăm o fuziune mare în Sud-Estul Europei şi să avem o singură piaţă. Dar putem discuta, să cooperăm, să colaborăm, putem să creăm un grup de lucru (prin care) să discutăm. După aceea, putem să fim mai practici, să avem un ETF de exemplu. (...) Ideea principală este să creăm un grup de lucru şi să continuăm să discutăm despre cum să cooperăm. Putem să cooperăm în direcţii diferite, să realizăm indici comuni, un hub de cercetare (pentru companii), un ETF (comun pentru regiune) şi aşa mai departe. Deci, dacă sunteţi de acord, primul pas este crearea unui grup de lucru, cu secretariat, şi să continuăm să discutăm despre cooperarea dintre noi".
Radu Hanga
Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti
Adrian Tănase
Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti
Richárd Végh
CEO, Bursa de Valori din Budapesta, Ungaria
Witold Wiliński
Directorul General al GPW Tech, parte a Grupului Bursa de Valori Varşovia (GPW Group), Polonia
Aleš Ipavec
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Ljubljana, Slovenia
Manyu Moravenov
CEO, Bursa de Valori din Bulgaria
Artan Gjergji
CEO, Bursa de Valori din Albania
Ivana Gažić
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Zagreb, Croaţia
Siniša Krneta
CEO, Bursa de Valori Belgrad, Serbia
Christoph Boschan
CEO, Bursa de Valori din Viena, Austria
Mahmut Aydoğmuş
PhD, Director (Act.) Relaţii Internaţionale, Bursa din Istanbul, Turcia
Andre Cappon
Fondatorul CBM Group, New York, SUA
Ovidiu Petru
Expert piaţă de capital în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară
Johan Meyer
Directorul General al Franklin Templeton International Services S.À R.L, Sucursala Bucureşti
Ioana Birta
Directorul Financiar al TeraPlast
Jan Pricop
Directorul executiv al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF)
Daniela Secară
Directorul General al BT Capital Partners
Claudiu Cercel
Director General Adjunct, Coordonatorul Polului Pieţe Financiare, BRD - Groupe Société Générale
Adrian Codirlaşu
Vicepreşedinte, CFA România
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.
Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.
Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.