"Poşta Română" pierde 20% din complexul imobiliar de pe Calea Victoriei

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 24 august 2011

Vreme: "Nu deţin informaţii cu privire la reducerea cotei de participare a Poştei Române la Imopost Developments. În baza informaţiilor prezentate de dumneavoastră, am dispus efectuarea unui control cu privire la toate participaţiile operatorului poştal la alte societăţi".

Vreme: "Nu deţin informaţii cu privire la reducerea cotei de participare a Poştei Române la Imopost Developments. În baza informaţiilor prezentate de dumneavoastră, am dispus efectuarea unui control cu privire la toate participaţiile operatorului poştal la alte societăţi".

Participaţia Poştei Române la capitalul firmei "Imopost Development", care construieşte un hotel şi spaţii de birouri pe Calea Victoriei, se va reduce de la 33% la 12%, în urma unei majorări de capital făcute de ceilalţi acţionari, respectiv două companii deţinute de omul de afaceri Sorin Creţeanu. Firma "Imopost Developments", proprietarul viitorului complex Victoria din Bucureşti, este deţinută de către Poşta Română şi firmele Procema şi Comnord.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, citat de Mediafax, că a dispus efectuarea unui control la Poşta Română cu privire la participaţiile operatorului la alte societăţi: "Nu deţin informaţii cu privire la reducerea cotei de participare a Poştei Române la Imopost Developments. În baza informaţiilor prezentate de dumneavoastră, am dispus efectuarea unui control cu privire la toate participaţiile operatorului poştal la alte societăţi".

Recent, acţionarii Imopost Developments au aprobat majorarea capitalului social prin aport în numerar şi natură cu suma de 125 milioane lei. Firma Procema a venit cu un aport în natură în valoare de 86,6 milioane lei şi 37,1 milioane lei în numerar.

Aportul în natură include un imobil situat în bulevadrul Preciziei şi un altul în strada Docenţilor, ambele în Bucureşti, şi două terenuri şi construcţii în comuna Jilava. Acestora li se adaugă mai multe terenuri şi construcţii în strada Washington şi Calea Griviţei din Capitală.

Societatea Comnord va participa, la rândul său, la majorare, cu aproape 1,249 milioane de lei, aport în numerar.

Poşta Română nu va participa la majorarea de capital, potrivit unui anunţ al Imopost.

În consecinţă, în urma majorării, participaţia Procema la capitalul social al Imopost va creşte de la 66,28% la 86,9%, iar Comnord, care deţine 0,66% din acţiuni, va avea 0,87%. În schimb, Compania Naţională Poşta Română îşi va reduce participaţia de la 33% la 12,1%, reprezentând aport în natură la capitalul Imopost.

Finalizarea modificărilor în structura acţionariatului, decise în luna mai, va fi aprobată în AGEA, programată pentru data de 1 septembrie.

Complexul, construit pe Calea Victoriei din Bucureşti, pe un fost teren al Poştei, va include un hotel de cinci stele, care va fi afiliat lanţului Le Meridien, precum şi spaţii comerciale şi de birouri, cos-turile totale fiind estimate în 2008 la 42 de milioane de euro, sumă acoperită integral dintr-un credit de la Piraeus Bank.

Spaţiile comerciale şi de birouri vor însuma 44.000 de metri pătraţi, iar hotelul va avea circa 300 de camere. Lanţul Le Meridien face parte, alături de Sheraton, din Starwood Hotel and Resort Worldwide, una dintre cele mai mari companii hoteliere din lume.

Firmele Comnord şi Procema sunt deţinute de omul de afaceri Sorin Creţeanu, prima fiind o companie de construcţii, iar cea de-a doua având ca obiect de activitate proiectarea în domeniul construcţiilor şi producerea de materiale de construcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb