Premieră în 2007: Peste 50% din IMM au devenit profitabile

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 7 iulie 2008

Premieră în 2007: Peste 50% din IMM au devenit profitabile

Peste 50% din Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) au devenit profitabile pentru prima oară în 2007, a declarat, la finele săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, cu ocazia lansării Cartei Albe a IMM 2008.

"Cele mai prolifice domenii economice s-au dovedit a fi tranzacţiile imobiliare, intermedierile financiare şi serviciile prestate întreprinderilor. La polul opus, cea mai puţin profitabilă activitate, a fost eliminarea deşeurilor", a consemnat Nicolescu.

Potrivit documentului elaborat de CNIPMMR, în 2007, aproape 62% din totalul IMM-urilor au obţinut performanţe superioare anului precedent, în timp ce doar 8% dintre companii au înregistrat performanţe inferioare.

În momentul de faţă, evoluţia mediului economic din România este apreciată ca fiind pozitivă de către 52% dintre întreprinzători. În ceea ce priveşte previziunile firmelor pentru anul în curs, 67% dintre aceste apreciază că performanţele lor economice vor fi mai bune decât în anul precedent.

Pe de altă parte, 6,5% dintre IMM-uri consideră că anul în curs va fi unul cu probleme. "Probabil firmele care au declarat că nu vor obţine performanţe anul acesta vor fi şi cele care vor da faliment în aceeaşi perioadă", a afirmat preşedintele CNIPMMR.

În ceea ce priveşte dificultăţile cu care se confruntă mediul de afaceri românesc, patronii au menţionat ca primă problemă rămâne birocraţia, în ciuda faptului că numărul celor care contestă eficienţa acesteia este în scădere de la an la an. "În momentul de faţă două din cinci IMM-uri au mari probleme cu birocraţia, fiscalitatea clasându-se pe locul doi din punct de vedere al dificultăţilor. Resusele umane sunt o altă mare problemă a firmelor - circa 35% dintre aces­tea afirmând că au dificultăţi din acest punct de vedere", a adăugat Ovidiu Nicolescu.

CNIPMMR a lansat săptămâ­na trecută a şasea ediţie a Cartei Albe a IMM-urilor, document ce analizează evoluţia fenomenulu intreprenorial din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb