PREMIERE MONDIALE LA CONSUMER ELECTRONICS SHOW 2017: Acer lansează notebook-ul cu ecran curbat, LG - televizorul cu o grosime de 2,57 mm

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii / 6 ianuarie 2017

Acer lansează notebook-ul cu ecran curbat, LG - televizorul cu o grosime de 2,57 mm

Companiile de tehnologie se întrec în prezentări de produse inovatoare

Compania producătoare de tehnologie Acer, din Taiwan, a prezentat ieri, în cadrul evenimentului anual Consumer Electronics Show 2017 (CES), desfăşurat la Las Vegas, primul notebook cu ecran curbat din lume. Acesta are rezoluţia de 2560x1080 şi tehnologie eye-tracking (permite interacţiunea utilizatorului cu notebook-ul numai prin intermediul mişcării ochilor) - Predator 21 X.

O altă noutate din partea companiei taiwaneze este notebook-ul Acer Predator 17 X, care beneficiază de upgrade al procesorului şi al plăcii grafice. Seria va include de acum modele cu un procesor din generaţia 7 Intel Core i7-7820HK şi o placă video NVIDIA GeForce GTX 1080 cu memorie 8G GDDR5X, relatează un comunicat de presă al companiei.

La standul companiei nipone Sony sunt prezentate cele mai recente tehnologii ale acesteia, centrate în principal pe produse care, datorită tehnologiei HDR (High Dynamic Range), ridică semnificativ ştacheta în privinţa calităţii imaginii. Vizitatorii pot interacţiona cu o gamă largă de produse Sony, de la produse de divertisment la domiciliu, precum televizoare 4K HDR şi echipamente audio care produc o acustică 3D, detaliată, până la aparate foto, proiectoare şi console de jocuri, precizează un comunicat de presă al companiei.

Kazuo Hirai, preşedintele Sony, a prezentat publicului produsele şi tipurile de conţinut compatibile cu tehnologia HDR, începând cu seria A1, prima gamă de televizoare 4K BRAVIA OLED de la Sony.

Noua serie A1 de televizoare BRAVIA OLED include cele mai bune tehnologii de redare a imaginilor, precum procesorul 4K HDR X1 Extreme, încorporat în vârful de gamă ZD9 de la Sony. În cadrul CES, Sony a mai prezentat seria BRAVIA XE93 de televizoare 4K HDR, echipată cu tehnologia Slim Backlight Drive. În plus, procesorul 4K HDR X1 Extreme dispune de remasterizare pentru îmbunătăţirea conţinutului standard dynamic range (SDR) până aproape de o calitate 4K HDR. Sony doreşte să sublinieze compatibilitatea produselor sale audio Wi-Fi şi a televizoarelor Android 4K HDR cu Google Home acţionat de Google Assistant.

De asemenea, Sony prezintă noul proiector laser VPL-VZ1000ES Ultra-Short Throw care foloseşte tehnologia 4K HDR, şi care poate proiecta de la o distanţă de numai 15 cm de suprafaţa ecranului.

În domeniul foto-video, viteza este pusă pe primul loc. Printre dispozitivele din acest domeniu se numără camera mirrorless 6500 cu senzor APS-C, care poate fotografia continuu cu până la 11 cadre pe secundă, fiind este echipată cu sistemul de stabilizare optică a imaginii pe 5 axe şi control tactil AF, precum şi camera compactă premium RX100 V, care poate fotografia continuu cu până la 24 de cadre pe secundă şi include funcţia de înregistrare în super slow motion.

Compania americană Intel a prezentat un dispozitiv de realitate virtuală care poate scana mobilierul dintr-o cameră şi apoi îl transformă într-o scenă potrivită ca decor de joc video, relatează BBC. Dispozitivul se foloseşte de mediul înconjurător şi de forma lucrurilor, transformându-le în cu totul alte obiecte, cu ajutorul realităţii virtuale. Dispozitivul nu va fi fabricat de Intel, dar, în schimb, producătorul american va oferi tehnologia altor companii pentru fabricarea de asemenea dispozitive. Intel speră ca producţia dispozitivelor să înceapă în ultimul trimestru al anului 2017.

Compania Bosch prezintă, la acest târg, inovaţii în următoarele domenii: casa inteligentă, oraşul inteligent, mobilitate conectată, industrie 4.0 şi tehnologia senzorilor.

Cu ajutorul camerei interioare 360E şi a camerei exterioare Eyes, utilizatorii monitorizează ce se întâmplă acasă în orice moment, indiferent unde se află în lume. Camera exterioară Eyes combină lumina exterioară, senzorii de mişcare şi un sistem de intercomunicare într-un singur dispozitiv inteligent. Bosch Twinguard, un detector de fum cu senzor pentru calitatea aerului, sporeşte siguranţa casei, informează compania într-un comunicat transmis Redacţiei.

De asemenea, Bosch prezintă soluţii în domeniile mobilitate, tehnologie pentru construcţii şi energie, securitate şi administrarea digitală a oraşului. Pe segmentul de mobilitate, tehnologiile lansate includ sisteme de monitorizare a mediului şi tehnologii de parcare conectată, precum şi soluţii pentru administrare a flotei, e-mobility şi transport intermodal.

În sectorul energiei, Bosch prezintă staţii de alimentare virtuale, sisteme de încălzire eficiente energetic, de încălzire a apei şi de răcire, precum şi tehnologii de stocare a energiei.

Un alt domeniu în care compania Bosch se face remarcată este cel al automobilelor. Bosch îşi prezintă viziunea la CES 2017 cu un nou "concept car", care este capabil să recunoască faţa deţinătorului, este dotat cu un ecran tactil cu feedback haptic - tastele care apar pe acesta se simt ca nişte butoane adevărate. Acest lucru face posibilă operarea sistemului de infotisment fără să fie nevoie ca ecranul să fie privit, şoferii putând menţine privirea la drum.

La rândul său, LG a dezvăluit un frigider care încorporează sistemul companiei Amazon - Amazon Alexa, anunţă BBC. Includerea asistentului virtual permite dispozitivului să poată reda muzică şi cumpăra bunuri prin comandă vocală. Rivalul sud-coreean Samsung a anunţat, de asemenea, lansarea unui nou model de frigider cu recunoaşterea vocii, însă acestea nu foloseşte sistemul Amazon Alexa.

LG a mai prezentat televizorul cu o grosime de numai 2.57mm. Modelul măsoară 65 inch, iar compania sud-coreeană susţine că grosimea sa permite să fie montat pe un perete folosind bare magnetice, informează publicaţia online Ign.

Tp-link, furnizor global de echipamente de reţea lansează, la Consumer Electronic Show 2017, noua linie de sisteme Wi-Fi Deco, potrivit unui comunicat al producătorului de tehnologie. Compania chineză prezintă în cadrul conferinţei de tehnologie Routerul Deco M5, Routerul Deco M5 Plus cu powerline încorporat, Routerul Wireless Gigabit cu MU-MIMO AC2300, care suportă vizionarea de filme în format 4K şi range extender-ul Wi-Fi AC2600 RE650 extinde semnalul Wi-Fi în întreaga locuinţă, eliminând zonele moarte şi căderile de semnal.

La acelaşi eveniment, compania taiwaneză QNAP dezvăluie inovaţiile din domeniul stocării datelor în reţea, precum Thunderbolt 3 NAS, tehnologia Thunderbolt-to-Ethernet (T2E) Converter, aplicaţiile Internet of Things (Internetul Tuturor Lucrurilor), soluţiile de live-streaming/broadcasting şi cele mai noi dispozitive de stocare ce combină NAS-urile şi discurile optice.

O invenţie de mult aşteptată este prezentată anul acesta la CES, şi anume căştile capabile de traducere automată. Danny Manu, deţinător al unui start-up britanic, lansează căştile care pot să traducă automat voci din 37 de limbi, informează BBC. Această tehnologie a fost de-a lungul timpului vizată de către giganţi precum Apple şi Google, care au abordat astfel de dispozitive cu investiţii uriaşe.

Tot la CES, Panasonic din Japonia anunţă lansarea unei serii de produse revoluţionare precum camerele foto Panasonic Lumix GH5, Lumix FZ82, Lumix GX800, obiectivele foto pentru gama de camere DSLM LUMIX G şi produsele din domeniul audio precum sistemul de boxe Grand Class SB-G90, sistemul de pick-up direct drive Grand Class SL-1200GR şi amplificatorul stereo integrat Grand Class SU-G700. Totodată, sunt anunţate şi actualizări ale firmware-ului unor obiective ale camerelor foto Lumix G, precizează compania niponă într-un comunicat.

Conferinţa CES atrage peste 170.000 de vizitatori în oraşul american de pe coasta de vest, promiţând un spectacol tehnologic plin de display-uri strălucitoare, maşini inteligente, laptopuri cu tehnologii avansate, echipamente de realitate virtuală şi tehnologie pentru case inteligente, precizează CNN. Evenimentul are loc în perioada 5 - 8 ianuarie 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb