PREMIERUL ADRIAN NĂSTASE, LA UZINA DAEWOO: "Este esenţial pentru perioada care urmează să asigurăm în continuare producţia la Craiova"

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 15 ianuarie 2004

Guvernul aşteaptă clarificarea situaţiei juridice a societăţii "Daewoo", a declarat ieri premierul Adrian Năstase, care a vizitat fabrica din Craiova, precizînd că autorităţile statului au datoria de a sprijini continuarea producţiei de automobile în această întreprindere.

Primul-ministru a arătat că oficialităţile române s-au deplasat în Coreea de Sud pentru a discuta despre intenţiile proprietarilor Daewoo SA, iar pe viitor vor fi căutaţi şi alţi parteneri în zona producătorilor de automobile.

"Este esenţial pentru perioada care urmează să asigurăm în continuare producţia la Craiova", a spus primul ministru, men-ţionînd că este important ca românii să fie convinşi să cumpere autoturisme produse în România, care trebuie, însă, să asigure acelaşi confort ca şi cele din afară.

"Trebuie să ne batem pentru locurile de muncă din ţara noas-tră şi aceasta a fost intenţia cu care am pornit, în urmă cu 10 ani, atunci cînd s-a realizat această investiţie", a continuat şeful Executivului, adăugînd că mecanismele dure ale economiei de piaţă au făcut ca nici un gigant, precum era Daewoo, să reziste pe piaţă "poate şi datorită unei ambiţii prea mari de a se dezvolta pe orizontală şi în prea multe domenii".

"Am venit aici cu dorinţa de a căuta soluţii şi sînt încrezător că, împreună cu conducerea fabricii, cu muncitorii, vom găsi soluţiile înţelepte de a trece pes-te acest moment, care, trebuie să recunoaştem, este destul de dificil", le-a spus Adrian Năstase angajaţilor societăţii craiovene, menţionînd că din discuţiile purtate a constatat că fabrica merge bine.

"Daewoo" SA a fost înfiinţată în anul 1994, avînd ca acţionar majoritar "Daewoo Motor" Co. Ltd cu 51% şi SC "Automobile Craiova" SA cu 49%. Are un capital social de 6,1 milioane USD şi o cifră de afaceri de 6.518 miliarde lei. În momentul de faţă are 3.649 de angajaţi, iar valoarea investiţiilor se ridică la 850 milioane de dolari. În anul 2003 valoarea contractelor la intern a fost de 4.670 miliarde lei, iar la export de 1.438 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb