PREMIERUL BENJAMIN NETANYAHU:  "Israelul are dreptul la autoapărare în faţa ameninţării Iranului"

G.D.
Internaţional / 5 martie 2023

"Israelul are dreptul la autoapărare în faţa ameninţării Iranului"

Premierul Benjamin Netanyahu a reafirmat, astăzi, în cursul unei reuniuni a cabinetului, dreptul Israelului de a se apăra împotriva unui posibil atac nuclear din Iran, relatează dpa, conform Agerpres.

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) Rafael Grossi tocmai a afirmat la Teheran că un atac israelian asupra instalaţiilor nucleare iraniene este împotriva legii", a menţionat Netanyahu. "Împotriva cărei legi?, a întrebat el.

El a precizat că Iranul a cerut în mod deschis distrugerea Israelului şi a afirmat că este clar faptul că Israelul trebuie să se apere."Spun aceasta pentru că nimic nu ne va descuraja să ne apărăm ţara şi să-i împiedicăm pe duşmanii noştri să elimine statul evreu", a subliniat premierul Netanyahu.

Rafael Grossi a anunţat ieri că Iranul a acceptat să reconecteze camerele de supraveghere în mai multe situri nucleare şi să crească ritmul inspecţiilor." Rafael Grossi s-a întors dintr-o vizită de două zile la Teheran, unde a avut întâlniri la cel mai înalt nivel, între care şi cu preşedintele iranian Ebrahim Raisi.

Vizita lui Grossi intervine după descoperirea de particule de uraniu îmbogăţit aproape de nivelul necesar pentru fabricarea unei bombe atomice în facilitatea subterană de la Fordo, la circa 100 kilometri sud de capitala Teheran.

Iranul, care neagă că ar intenţiona să se doteze cu arme nucleare, s-a justificat invocând "fluctuaţii involuntare" în cursul procesului de îmbogăţire şi a dat asigurări că nu a făcut "nicio încercare de a îmbogăţi (uraniu) dincolo de 60%".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Statul terorist Israel nu stie ce pretexte sa mai inventeze pt ataca neprovocat un stat un stat suveran si independent, cum este Iranul! Daca il va ataca(si sunt sanse mari in acest sens), pun pariu ca "echidistanta si impartiala" ONU, ori se va face ca ploua, ori va da vina tot pe iranieni! Oricum, astazi ONU si-a pierdut extrem de mult din credibilitatea pe care inca o avea in anii '50-60-70, si sunt destui care nu-i mai vad rostul!

    1. Avem un nebun incurabil in Coreea de Nord care detine arme nucleare si nu ne mai trebuie inca unul in Iran care sa detina astfel de arme si sa ameninte lumea cu lovituri nucleare. Planeta are deja 2 nebuni cu arme nucleare care ameninta in permanenta omenirea asa incat nu e cazul sa mai toleram inca unul. Iranul are o conducere pe care nici iranienii nu o doresc. Oamenii vor libertate si pace, nu amenintari, razboi si dictaturi.

      Sper ca problema iraniana sa fie rezolvata cat mai repede.

      De ce sint nebuni? Pt ca asa zice infecta propaganda occidentala, la care si tu pui botul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb