Premierul italian Giorgia Meloni: Dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina, Hamas nu ar fi atacat Israelul

A.F.
Politică / 25 februarie

Premierul italian Giorgia Meloni

Premierul italian Giorgia Meloni

Invazia totală a Rusiei în Ucraina în urmă cu doi ani a fost precursorul atacului grupării militante Hamas asupra Israelului din octombrie anul trecut, a declarat premierul italian Giorgia Meloni într-un interviu publicat sâmbătă, informează Politico.

"Dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina, cel mai probabil Hamas nu ar fi lansat un astfel de atac împotriva Israelului", a declarat Meloni pentru ziarul italian Il Giornale, referindu-se la atacul din 7 octombrie, în care militanţii Hamas au ucis 1.200 de persoane în Israel şi au răpit alte 250.

"Era inevitabil ca o încălcare atât de gravă a dreptului internaţional, în plus din partea unui membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, să aibă consecinţe în cascadă asupra altor zone ale lumii, din Orientul Mijlociu până în Balcani, până în Africa", a declarat Meloni în interviul publicat la sosirea sa la Kiev pentru a marca a doua aniversare a invaziei la scară largă a preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina.

"Acesta este jocul pe care îl jucăm şi trebuie să fim conştienţi. Dacă nu se restabileşte legalitatea internaţională în Ucraina, focarele de conflict vor continua să se înmulţească", a spus ea.

Meloni şi-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru o soluţie cu două state, despre care a spus că este "în interesul tuturor, atât al Israelului, cât şi al Palestinei".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Saraca Meloni si Italia,

    ce nu face omul falit, ptr. un ban in plus 

    1. Ceea ce spune Meloni este logic.

      Saracul comentariul tau nu este logic. 

      Hamasul a atacat Israelul nu in urma atacarii Ucrainei de catre Rusia , ci din cauza modului in care acesta ,Israelul, sustine rezolvarea conflictului existential cu palestinienii - teritoriu si siguranta pentru Israel , disparitia din scena conflictului,prin emigrarea in alte tari arabe a palestinienilor! E de mirare ca acestia nu accepta aceasta "solutie"?

      Meloni nu a spus din ce cauza Hamas a atacat Israelul.

      Pricepi diferenta dintre subiectul replicii tale si subiectul lui Meloni?

      Ma indoiesc.  

      Si uite asa,s-au gandit palestinienii sa rezolve conflictul cu israelienii prin macelarirea civililor nevinovati.Asta ca sa nu mai pun la socoteala puzderia de atacuri cu rachete asupra oraselor israeliene,atacurile teroriste comise la intamplare(sunt oameni care nu au nici in clin ,nici in maneca cu nemultumirile palestinienilor),lipsa lor de interes pentru invatatura,dezvoltare,etc.Nimi c bun,doar ura si razbunare.Nu se rezolva treburile asa insa daca doar atat ii duce capul....

      Care lipsa de invatatura a palestinienilor? Iar minti?

      Israelul a distrus toate universitatile din Gaza. Le-a ras, le-a dinamitat. 

      Invatau ei la universitati cum.sa faca rele.In plus,unde era o scoala,o gradinita,o universitate,un spital acolo era si hamasul in cardasie cu unii de pe acolo.Si-au construit oras subtetan mai ales sub aceste institutii fiindca isi imaginau ca ei pot ataca de acolo dar israelienii nu le pot distruge,trebuia sa se lase ucisi,cum sa nu?S-a intalnit hotul cu prostul!Nu am treaba nici cu unii,nici cu altii,nu sunt de cetatenie,etnie israeliana,asta este adevarul vazut prin.prisma mea conform.faptelor comise de cele doua tabere.In plus,israelienii sunt educati in timp ce palestinienii sunt invatati doar sa urasca si sa se razbune.Nuo rfi toti la fel,cu certitudine mai exista si oameni ponderati ,harnici si de Doamne ajuta printre ei dar marea majoritate.....Eu nu mint,spun adevarul,fix asa gandesc.

      Corect, toți știau de rețeaua de tuneluri, ei nu vor decât sânge occidental, Iranul este capul râului, f ajutoarele lumi Educate mureau de foame, niște puturoși și puși numai pe rele

    Mai multe femei in politica !

    Cu un pic de curaj, am cere: femei numai pe posturi de conducere !

    Asupritorii milenari, sa munceasca ! 

    Este fals sa se afirme "militanţii Hamas au ucis 1.200 de persoane în Israel". In conditiile in care militari israelieni au marturisit ca au tras cu munitia din elicopter asupra locuintelor in care se aflau cativa militari Hamas si mai multe zeci de evrei.

    1. Mai frate, dreptul la vot nu ti-l poate lua nimeni, dar dreptul la publicarea opiniei ar trebui conditionat de prezenta unei logici minime.

      Ce logica are sa spui ca o afirmatie despre ceva este falsa, pentru ca altadata, altcineva a facut altceva?!

      Idiotii ar trebui sa fie tinuti separat de oamenii normali. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb