PREMIERUL TUDOSE: "Am chemat la discuţii FMI nu ca să luăm bani, ci ca să vadă exact cifrele"

Ziarul BURSA #Politică / 6 septembrie 2017

"Am chemat la discuţii FMI nu ca să luăm bani, ci ca să vadă exact cifrele"

Premierul a negat că cei de la FMI şi-ar fi exprimat îngrijorări cu privire la economia românească, la deficit sau pe legea salarizării

Dragnea: "Nu sunt motive pentru care România să contracteze un nou împrumut"

Premierul Mihai Tudose a declarat, ieri, că s-a întâlnit cu reprezentanţii FMI şi ai Băncii Mondiale pentru a le arăta cifrele pentru previziunea de sfârşit de an, respectiv pentru a primi suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale României.

Domnia sa a spus: "Am avut astăzi (n.r. ieri) o întâlnire importantă cu Banca Mondială şi cu FMI. Cu Banca Mondială pentru a ne asigura de o colaborare, dat fiind faptul că s-a schimbat echipa de reprezentare a Băncii în România. Avem tot sprijinul şi nu pe parte financiară, ci pe parte de suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale României. De asemenea am chemat la discuţii FMI tot nu pentru a lua bani, cum deja am înţeles că se aude, ci pentru a vorbi cu domniile lor, împreună cu ministrul de Finanţe să facă o vizită la Ministerul Finanţelor să vadă exact cifrele, fiindcă domniile lor în octombrie fac previziunea de sfârşit de an pe partea financiară a României. Dat fiind faptul că ultimele două le-au cam greşit - România nu a funcţionat aşa cum a spus FMI, ci un pic mai bine, ca să nu mai apară şi a treia greşeală care chiar ar putea fi interpretată, le-am oferit suportul cifrelor oficiale ale României ca să se bazeze pe ele".

El a precizat că nu a făcut reproşuri celor de la FMI, ci doar le-a" atras atenţia".

"Totuşi, sunt ditamai organismul şi lumea se uită la ceea ce spune Fondul Monetar Internaţional. De fapt ultimele două (previziuni - n.r.) nu prea le-au ieşit. Eu nu i-am acuzat de rea-voinţă, dar să fie un pic mai atenţi", a arătat Mihai Tudose.

Premierul a negat că cei de la FMI şi-ar fi exprimat îngrijorări cu privire la economia românească, la deficit sau pe legea salarizării. "N-a fost vorba deloc despre bani, ci despre acele previziuni ale lor care aş dori să fie corecte'", a spus şeful executivului.

Întrebat ce fel de rectificare va fi, premierul a spus: "Nu negativă".

Dragnea, despre întâlnirea premierului cu reprezentanţi ai FMI: "Un demers corect şi cinstit"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, consideră că este un demers corect şi cinstit întâlnirea pe care premierul Mihai Tudose a avut-o, ieri, la Guvern, cu reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI).

"Este foarte bine că i-a invitat la o discuţie pe cei de la FMI pentru că e un demers corect şi cinstit al Guvernului de a avea o întâlnire cu FMI, să le pună la dispoziţie datele corecte, pentru că se tot întinde această horă de specialişti care spun că nu avem bani, că o să depăşim deficitul, ba că o să avem o creştere economică mai mică. Să sperăm că cei de la FMI au înţeles", a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă se pune problema unui eventual împrumut de la FMI, Dragnea a spus că "nu sunt motive pentru care România să contracteze un nou împrumut".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asa a spus si Base, istoria se repeta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb