Presa: Armata israeliană anunţă că a preluat controlul asupra zonei din Gaza a punctului de trecere a frontierei de la Rafah

T.B.
Internaţional / 7 mai

Presa: Armata israeliană anunţă că a preluat controlul asupra zonei din Gaza a punctului de trecere a frontierei de la Rafah

Armata israeliană (IDF) a anunţat marţi dimineaţă că a preluat controlul operaţional, cu ajutorul forţelor terestre, asupra zonei din Gaza a punctului de trecere a frontierei de la Rafah, după o noapte de bombardamente intense asupra estului acestei localităţi din sudul Fâşiei Gaza şi care se învecinează cu Egiptul, transmite EFE.

Forţele israeliene continuă "să scaneze" punctul de trecere a frontierei, a indicat armata israeliană, fără să precizeze numărul de militari desfăşuraţi, anunţând însă că este vorba despre o operaţiune "precisă şi limitată" împotriva obiectivelor grupării islamiste palestiniene Hamas, a relatat EFE.

O unitate de blindate "a operat în zonă. În prezent, forţele speciale inspectează punctul de trecere" de la Rafah, "avem controlul operaţional al zonei", a adăugat IDF, care a precizat că se referă "exclusiv la zona din Gaza a punctului de trecere a frontierei", potrivit AFP.

Armata israeliană a anunţat că operează încă de noaptea trecută într-o anumită zonă din estul Rafah, de unde majoritatea populaţiei şi unele organizaţii internaţionale au fost evacuate, potrivit IDF, citată de Reuters.

Într-o conferinţă de presă organizată marţi dimineaţă, armata israeliană a mai anunţat că punctul de trecere a frontierei Kerem Shalom a fost închis marţi din motive de securitate şi va fi redeschis odată ce situaţia de securitate o va permite, transmite Reuters.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb