Presa: "Interdicţia de import a Apple Watch intră în vigoare după ce administraţia Biden a dat dreptul de veto"

T.B.
Companii / 26 decembrie 2023

Presa: "Interdicţia de import a Apple Watch intră în vigoare după ce administraţia Biden a dat dreptul de veto"

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a refuzat marţi să se opună deciziei unui tribunal guvernamental de a interzice importurile de ceasuri Apple (AAPL.O) , pe baza unei plângeri a companiei de tehnologie de monitorizare medicală Masimo (MASI.O), informează reuters.

Ordinul Comisiei pentru Comerţ Internaţional al SUA va intra în vigoare pe 26 decembrie, interzicând importurile şi vânzările de ceasuri Apple care utilizează tehnologie care încalcă brevetele pentru citirea nivelului de oxigen din sânge, conform sursei citate. Apple a inclus funcţia de pulsoximetru în ceasurile sale inteligente, începând cu modelul Seria 6 în 2020, transmite sursa menţionată.

"După consultări atente, ambasadorul Katherine Tai a decis să nu anuleze decizia ITC, iar decizia ITC a devenit definitivă la 26 decembrie 2023", a spus agenţia în decizia sa, precizează sursa indicată.

Apple poate contesta interdicţia la Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul Federal, informează sursa.

Masimo a acuzat Apple că şi-a angajat angajaţii, că i-a furat tehnologia de pulsoximetrie şi că a încorporat-o în popularul Apple Watch, conform reuters.

Un proces cu juriu pe acuzaţiile lui Masimo la tribunalul federal din California s-a încheiat cu un proces anulat în mai, precizează sursa. Apple l-a dat în judecată separat pe Masimo pentru încălcarea brevetelor în instanţa federală din Delaware şi a numit acţiunile legale ale lui Masimo o "manevră de a deschide calea" pentru propriul ceas inteligent concurent, transmite sursa menţionată.

O administraţie prezidenţială nu a pus veto asupra unei hotărâri ITC din 2013, când administraţia preşedintelui Barack Obama a anulat interdicţia de import a iPhone-urilor şi iPad-urilor Apple în disputa privind brevetele companiei cu Samsung, potrivit reuters.

Apple a declarat pe 18 decembrie că va întrerupe vânzările de ceasuri inteligente Seria 9 şi Ultra 2 din ultima ediţie, în aşteptarea interdicţiei, conform sursei citate.

În februarie, administraţia Biden a ales să nu pună veto la o interdicţie separată a importului pentru Apple Watches, pe baza unei plângeri de încălcare a brevetelor din partea companiei de tehnologie medicală AliveCor, menţionează sursa indicată. ITC a suspendat interdicţia din alte motive, relatează sursa menţionată.

Compania Apple cu articole vestimentare, acasă şi accesorii, care include Apple Watch, căşti AirPods şi alte produse, a generat venituri de 8,28 miliarde de dolari în al treilea trimestru din 2023, potrivit unui raport al companiei, informează reuters.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb