Presă: Scădere generalizată a burselor europene, influenţată de declinul preţurilor petrolului şi acţiunilor companiilor de tehnologie

A.F.
Internaţional / 16 octombrie

Presă: Scădere generalizată a burselor europene, influenţată de declinul preţurilor petrolului şi acţiunilor companiilor de tehnologie

Bursele europene au închis în scădere marţi, pe fondul monitorizării de către investitori a rezultatelor financiare ale companiilor şi a unei scăderi accentuate a preţurilor petrolului şi a acţiunilor din sectorul tehnologic, transmite Reuters.

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat sesiunea cu o scădere de 0,7%, majoritatea burselor importante fiind pe roşu. Indicele DAX din Germania a făcut excepţie, încheind cu o creştere uşoară de 0,06%, după ce atinsese anterior un nivel record.

Sectoarele bursiere au avut performanţe variate, acţiunile din media crescând cu 1,46%, în timp ce acţiunile din petrol şi gaze au scăzut cu 3,24%, urmând tendinţa pieţei petroliere. Acţiunile din tehnologie au înregistrat o scădere de 6,36%, conduse de pierderi de peste 15% pentru gigantul producător olandez de cipuri ASML.

În raportul financiar publicat mai devreme decât era aşteptat, ASML a anunţat că estimează vânzări nete între 30 şi 35 de miliarde de euro pentru 2025, situându-se în partea inferioară a intervalului furnizat anterior. Acţiunile ASML au încheiat ziua în scădere cu aproximativ 15,6%.

În schimb, acţiunile din telecomunicaţii au crescut cu 1,97%, fiind impulsionate de creşterea de 10,8% a acţiunilor companiei suedeze Ericsson, care a depăşit estimările pentru câştigurile din al treilea trimestru, în ciuda unei scăderi de 4% a vânzărilor faţă de anul anterior.

Compania britanică de construcţii Bellway a înregistrat o creştere a acţiunilor de 8,3% după publicarea rezultatelor anuale, în care a anunţat "o creştere semnificativă a producţiei" pentru următorul an financiar, datorită condiţiilor de tranzacţionare îmbunătăţite.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,11%, FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,52%, în timp ce indicele francez CAC 40 a pierdut 1,05%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 0,29%, iar indicele spaniol IBEX 35 a crescut cu 0,67%.

Finalul negativ al zilei de tranzacţionare în Europa a venit pe fondul scăderilor înregistrate şi de acţiunile din SUA.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5603
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9644
Gram de aur (XAU)Gram de aur389.2309

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb