Preşedinte fondator ADAA: "Finanţarea joaca un rol crucial în dezvoltarea afacerilor antreprenoriale"

T.B.
Companii / 12 iunie 2023

Preşedinte fondator ADAA: "Finanţarea joaca un rol crucial în dezvoltarea afacerilor antreprenoriale"

Finanţarea joaca un rol crucial în dezvoltarea afacerilor antreprenoriale, susţin reprezentanţii mediului de afaceri din Constanţa şi din regiunea de sud-est a ţării care au participat la Conferinţa "Educaţie financiară pentru dezvoltarea economică şi creşterea afacerilor". Temele de discuţie s-au axat pe soluţii de finanţare pentru antreprenori, absorbţia de fonduri europene, îmbunătăţirea educaţiei financiare în zona de sud est a României cu scopul creşterii afacerilor şi dezvoltării economice a regiunii. În cadrul întâlnirii, pe lângă temele de mai sus, s-a mai vorbit şi despre digitalizare, prioritate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cât şi despre strategiile managerilor şi antreprenorilor în relaţia cu instituţiile de credit.

"Finanţarea joacă un rol crucial în dezvoltarea afacerilor antreprenoriale. Aşadar, este important pentru antreprenori deoarece aceştia au nevoie de capital pentru a-şi începe şi dezvolta afacerile. Finanţarea adecvată le oferă resursele necesare pentru a-şi finanţa ideile, a-şi achiziţiona activele, a-şi extinde operaţiunile şi a-şi promova produsele sau serviciile. Practic, antreprenorii au nevoie de capital iniţial pentru a-şi transforma ideile în realitate, pentru a-şi creşte afacerea, pentru inovare, cercetare, recrutare şi retenţia talentelor şi, nu în ultimul rând, pentru depăşirea obstacolelor şi riscurilor", a declarat Andreea Negru, Preşedinte fondator ADAA.

"Mediul de afaceri este cel mai important. De ce? Pentru că reprezintă este motorul economiei. Pentru tot judeţul acesta, reprezintă motorul. Dintre activităţile judeţului, în afară de partea de turism, avem o serie largă de multiple domenii de dezvoltare. Sunt prioritare pe tot sezonul estival activităţile recreative. Avem port, avem agricultură. Deci avem aproape toate domeniile de activitate pe care le poate avea un judeţ, în raport cu activităţile pe care le înregistrăm la Registrul Comerţului", a declarat Ruxandra Serescu, director general CCINA Constanţa.

Florin Jianu, preşedinte Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), prezent la dezbatere a susţinut importanţa accesării de fonduri europene pentru IMM-uri pentru creşterii afacerilor.

" Pentru întreprinderile mici şi mijlocii, principală oportunitate e legată de obţinerea unui grant din fonduri europene. Acesta este principalul mesaj pe care doresc sa-l transmit reprezentanţilor IMM-urilor din România. Accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor, digitalizarea şi dezvoltarea capitalului uman reprezintă şansa unei creşteri sustenabile a afacerii oricărui antreprenor. Noile programe operaţionale, programe de ocupare ar trebui să fie deschise cât mai curând, tocmai pentru a ajuta angajaţii şi antreprenorii să-şi dezvolte resursele umane din companii", a susţinut Florin Jianu. Domnia sa a sugerat nevoia de conlucrare a organizaţiilor patronale cu camerele de comerţ, autorităţi publice locale în vederea deschiderii de birouri de atragere de investiţii în toate colţurile ţării.

"Consider că lucrurile evoluează, iar parteneriatele dintre autorităţile publice şi structurile private, trebuie să se dezvolte. Constat o foarte bună colaborare între CCINA şi patronatul IMM-urilor din Constanţa, iar acest lucru aş dori să văd în fiecare judeţ din România, respectiv la nivel naţional- o colaborare mai bună între toţi factorii importanţi din ecosistemul de afaceri din România", a concluzionat preşedintele CNIPMMR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb