Preşedintele ANRCTI crede că problema accesului la numărul 112 se va rezolva în trei luni

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 decembrie 2007

România nu va ajunge la o a doua etapă de infringement în ceea ce priveşte numărul unic de urgenţă 112, iar problema accesului la acest număr se va rezolva în maximum trei luni, a spus ieri, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, citat de NewsIn.

"Problema declanşării imfringementului privind accesul la numărul de urgenţă 112 se va rezolva mai repede de două luni. În circa două săptămâni, urmează să plece către Comisia Europeană (CE) o scrisoare prin care noi vom prezenta etapele de rezolvare a problemei privind accesul la apelul de urgenţă 112. Se face un memorandum de către MCTI, ANRCTI şi STS, care sperăm că va fi adoptat în Guvern până la sfârşitul anului. În momentul în care avem semnat acest memorandum vom trece la treabă", a spus preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Dan Georgescu. Comisia Europeană a deschis pe 28 noiembrie procedura de infringement împotriva României pentru numărul de urgenţă 112 care nu funcţionează corespunzător şi, din aceeaşi cauză, a dat în judecată la Curtea Europeană de Justiţie Polonia şi Letonia.

"Credem că prin scrisoarea trimisă la CE vom opri etapa de imnfringement, care de fapt se află într-un stadiu iniţial. Nu se pune problema să ajungem la o a doua etapă, pentru că STS este o instituţie serioasă. În maximum trei luni sperăm ca problema accesului la 112 să se poată rezolva", a mai spus Georgescu.

Dan Georgescu a mai spus că operatorii sunt deja pregătiţi, iar problema o reprezintă de fapt legătura dintre STS şi operatori, care se pierde pe undeva din cauza incompatibilităţilor tehnice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb