Preşedintele Benevo: "Producţia de pompe va fi reluată în scurt timp la Aversa"

F.A.
Companii / 18 septembrie 2013

Producţia de pompe va fi reluată, în scurt timp, la compania Aversa, a declarat, ieri, Michael Topolinski, preşedintele Grupului Benevo, consorţiul care a cumpărat societatea bucureşteană producătoare de pompe, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a avut ieri, la sediul ministerului, o întâlnire cu reprezentanţii lichidatorului judiciar al Aversa, consorţiul format din RVA Insolvency şi Activ Lichidator, precum şi cu Michael Topolinski, preşedintele Grupului Benevo, din partea consorţiului care a cumpărat societatea bucureşteană producătoare de pompe.

Michael Topolinski a declarat, în cadrul întâlnirii, că vor fi respectate integral obligaţiile asumate prin contract, referitoare la menţinerea numărului actual de peste 200 de salariaţi ai Aversa şi continuarea producţiei de pompe, care va fi reluată în scurt timp. Potrivit preşedintelui grupului Benevo, vor fi efectuate reparaţiile necesare la pompele deja produse de către Aversa. Michael Topolinski a menţionat că a discutat şi cu reprezentanţii sindicatelor şi că a primit acceptul acestora pentru continuarea activităţii la Aversa.

Michael Topolinski a avut, ulterior, o întâlnire cu secretarul de stat din Ministerul Economiei, Adrian Ciocănea, pe tema privatizării S.C. Aversa S.A.

Grupul Benevo a preluat prin subsidiara S.C. Blue Diamond Estate S.R.L., alături de S.C. Autoplast Engineering S.R.L., activele S.C. Aversa SA., în cadrul unei licitaţii, preţul minim de adjudecare fiind de 17.300.000 euro.

Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Econonomiei, Varujan Vosganian, a anunţat privatizarea S.C. Aversa S.A.

"La începutul acestui an, vă amintiţi, am declarat că mă opun unei soluţii care să ducă la lichidarea acestei companii şi transformarea ei în fier vechi şi am solicitat o soluţie care să permită continuarea activităţii. În sfârşit această soluţie s-a găsit. Aversa a fost vândută, cu suma de 17,3 milioane de euro. Eu am solicitat o garanţie de participare la licitaţie, suficient de puternică pentru a garanta că cei care o cumpără chiar intenţionează să continue producţia la Aversa. Această garanţie de 5,190 milioane de euro a fost achitată de un consorţiu format din compania Blue Diamond Estate SRL şi compania Autoplast Engineering SRL", a declarat ministrul Economiei.

Potrivit procesului verbal al licitaţiei, adjudecatarul este obligat să continue activitatea de producţie tip Aversa (pompe şi piese de schimb marca Aversa) şi să aibă un număr de minimum 200 de salariaţi o perioadă de trei ani de la data adjudecării.

Aversa S.A., unul dintre cei mai mari producători de pompe din Europa, se afla în procedură de faliment.

Ministrul a avut, tot ieri, o întâlnire cu o delegaţie a Sindicatului Liber Independent Aversa, condusă de preşedintele Marian Stănescu, pe tema privatizării S.C. Aversa S.A. Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb