Preşedintele Camerei de Comerţ a României, Mihail Vlasov, reţinut de DNA

E.D.
Anticorupţie / 19 martie 2014

Update 16:43 Mihail Vlasov, arestat preventiv

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost, în urmă cu puţin timp, arestat preventiv pentru 29 de zile, transmit surse din presă.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

---

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, după ce acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea 200.000 euro, şi vor cere, astăzi, arestarea lui preventivă, pentru trafic de influenţă, informează surse din presă.

Mihail Vlasov a fost ridicat marţi seară de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea aproximativ 200.000 de euro. Suma reprezenta prima tranşă dintr-un milion de euro, bani pe care Vlasov ar fi urmat să-i primească pentru a "aranja" un proces la Curtea de Arbitraj, instituţie aflată în subordinea Camerei de Comerţ, potrivit unor surse judiciare.

După l-au audiat mai multe ore, la sediul DNA, procurorii au emis pe numele lui Mihail Vlasov ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Acesta va fi dus, astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă

În 2012 Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru corupţie, relatează gandul.info. Un număr de 12 preşedinţi de camere de comerţ din teritoriu au transmis către DNA o plângere penală în care arătau că Vlasov ar fi folosit discreţionar fondurile Camerei de Comerţ.

"Preşedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, în anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existând indicii serioase în sensul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi doar în interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, în Adunarea din 23 aprilie 2012, a Execuţiei Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat că, în Anexa nr.2 (Execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terţi), litera l (fond la dispoziţia Preşedintelui), în coloana intitulată "prevederi 2011" a fost menţionată suma de 12.400.000 lei, în loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobaseră membrii Camerei Naţionale, în Adunarea din data de 19 mai 2011", se arată în sesizare.

Până în prezent Mihail Vlasov nu a fost trimis în judecată de către DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb