Preşedintele Egiptului spune că Israelul poate găzdui refugiaţi palestinieni în deşertul Negev

T.B.
Internaţional / 18 octombrie 2023

Preşedintele Egiptului spune că Israelul poate găzdui refugiaţi palestinieni în deşertul Negev

Preşedintele Egiptului Abdel Fattah el-Sisi a sugerat că Israelul poate muta palestinienii afectaţi de războiul de la Tel Aviv în Gaza în deşertul Negev, în loc să ceară lui Cairo să-i găzduiască, informează ajlazeera.com.

"Există deşertul Negev în Israel. Palestinienii pot fi mutaţi în deşertul Negev până când [Israelul] fac ceea ce doresc să facă cu operatorii militari din Fâşia Gaza, înainte de a se întoarce [palestinienii] înapoi", a spus Sisi într-un discurs în presă alături de cancelarul german Olaf Scholz, transmite sursa citată.

Liderul egiptean a spus că Cairo se opune găzduirii oricăror palestinieni în Peninsula Sinai, potrivit sursei menţionate.

"Dacă palestinienii sunt transferaţi în Egipt, operaţiunea militară iniţiată de Israel ar putea dura ani şi ani de acum înainte. În acest caz, Egiptul va continua să suporte consecinţele, iar Sinaiul va fi o bază pentru operaţiuni împotriva Israelului, iar în acest caz, Egiptul va fi etichetat drept bază pentru terorişti", a spus el, conform aljazeera.

Sisi a spus că blocarea totală a Gazei de către Israel a fost o tactică de a forţa palestinienii să se mute în Sinai: "Actele Israelului de tăiere a energiei, a apei, a energiei electrice sunt un mijloc de a transfera forţat palestinienii în Peninsula Sinai, pe care îl respingem total", a adăugat el, relatează sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Toata lumea ar vrea sa scape de "refugiatii" administratiei Hamas

    Egiptul are dreptate.Nici Egiptul,nici UE nu poate rezolva problema palestinienilor din Gaza.Eu ii inteleg pe israelieni dar nu.poti arunca pisica moarta in curtea altuia.Pana una alta,sa-i transfere in Cisiordania fiinca sunt acelasi popor!Daca nu te ajuta frati-tu sau sora-ta,ce sa le ceri unor straini? Cu arabii musulmani.in Europa nu este o solutie,din contra ,fiindca pun pe toata lumea in capul israelienilor!Si sunt periculosi si puturosi,nimeni nu-i vrea,sunt specialisti in aruncatul cu pietre.Asta e solutia,palestinienii sa ramana cu Cisiordania,le ajunge ,e chiar prea mult!

    O, Pasa, cat de darnic esti... !

    Si Sahara e libera daca nu ma insel...  

    1. Aaa,pai daca asa se pune problema este loc berechet si pentru cei din Cisiordania,pentru protestatarii musulmanii din intreaga Europa...Doamne,cati mai sunt,chiar si in Grecia,cand tarile de prima linie precum Grecia,Italia,Spania,se plangeau la Bruxelles ca sunt invadati de musulmani,ce facea Ursula si ceilalti ametiti?Nu,asa nu se mai poate,nu mai trebuie primiti in Europa,sa-i primeasca fratii lor musulmani bogati!In plus,trebuie interzise protestele pro Palestina,suntem.pe teritoriile noastre si decidem ce vrem!Sa se duca sa protesteze in Iran!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb