Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte s-a oferit drept cobai pentru vaccinul dezvoltat de Rusia

J.P.
Internaţional / 11 august 2020

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte s-a oferit drept cobai pentru vaccinul dezvoltat de Rusia

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a lăudat efortul Rusiei de a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului şi este dispus să participe la testarea acestuia după ce ţara sa a primit o ofertă de aprovizionare din partea Moscovei despre care se aşteaptă să fie gratuită, relatează Reuters.

Rusia aşteaptă autorizarea autorităţilor de reglementare pentru un potenţial vaccin antiCOVID luna aceasta şi este pregătită să îl furnizeze Filipinelor sau să intre în parteneriat cu o companie locală pentru a-l produce. Ţara insulară este printre cele mai afectate de pandemie în Asia, numărul infecţiilor ajungând luni la 136.638 după o creştere record de 6.958 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

"Îi voi spune preşedintelui (Vladimir) Putin că am încredere uriaşă în studiile voastre privind combaterea COVID şi cred că vaccinul pe care l-aţi produs este foarte bun pentru umanitate", a declarat Duterte în cadrul unui anunţ televizat difuzat luni noaptea.

Cursa globală de dezvoltare a unui vaccin împotriva coronavirusului a stârnit îngrijorări că viteza şi prestigiul naţional ar putea compromite normele de siguranţă în unele ţări însă Duterte s-a oferit ca drept cobai pentru vaccinul creat de cercetătorii ruşi.

"Pot fi primul pe care pot experimenta", a declarat acesta, biroul preşedinţiei anunţând marţi că Filipinele sunt pregătite să colaboreze cu Rusia în faza de testare, producţie şi aprovizionare a vaccinului.

În luna iulie Duterte a cerut autorităţilor de la Beijing să facă din ţara sa o prioritate dacă vor dezvolta un vaccin pe fondul îngrijorărilor despre disponibilitatea unui vaccin antiCovid în ţările de dezvoltare.

Luna aceasta Filipinele au reinstituit o carantină strictă în capitala Manila pentru două săptămâni, Duterte anunţând că va mobiliza armata pentru a se asigura de respectarea acestuia în cazul în care pandemia scapă de sub control.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb