Preşedintele Iohannis a promulgat Legea salarizării unitare

Andrei Stan
Macroeconomie / 28 iunie 2017

Klaus Iohannis (Sursa foto: Presidency.ro)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Presidency.ro)

Actualizare 15:45 Dragnea: "Este o mare satisfacţie şi apreciez că Iohannis a promulgat Legea salarizării"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că pentru el este "o mare satisfacţie" faptul că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizării, "o lege aşteptată de milioane de români".

Dragnea a afirmat, la Parlament: "Pentru mine este o mare satisfacţie şi apreciez foarte mult faptul că preşedintele Iohannis, în ciuda tuturor presiunilor publice, a promulgat această lege. Este o lege aşteptată de milioane de români şi va fi implementată de guvernul condus de Mihai Tudose. Este o veste foarte bună pentru toată lumea".

(S.A.)

-----------

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de promulgare a Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată precizează: "Preşedintele Klaus Iohannis susţine necesitatea de creştere a veniturilor salariale, în mod sustenabil, pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor. Este evident faptul că România are nevoie de un cadru legislativ care să introducă ordine în sistemul public de salarizare, astfel încât să fie eliminate inechităţile şi disfuncţionalităţile salariale. În acelaşi timp, Preşedintele României susţine necesitatea unei creşteri sustenabile a salarizării în sectorul bugetar, care să asigure motivaţiile adecvate şi performanţele necesare din partea tuturor beneficiarilor".

Şeful statului aminteşte că Legea salarizării în sectorul bugetar este un proiect asumat, la nivel guvernamental şi parlamentar, de către Partidul Social Democrat, ca parte esenţială a programului de guvernare al actualei coaliţii politice.

Administraţia Prezidenţială adaugă: "În acest sens, este responsabilitatea PSD-ALDE să asigure dezvoltarea echilibrată şi să concilieze obiectivul de creştere a salariilor cu cel de păstrare a stabilităţii macroeconomice şi bugetare a României. Preşedintele României atrage atenţia că aspectele problematice ale legii se impun a fi corectate de Guvern şi Parlament de-a lungul perioadei de aplicare a legii".

Coaliţia aflată la guvernare are obligaţia, susţine şeful statului, să se asigure că legea salarizării va produce rezultate conform promisiunilor făcute, fără a genera dezechilibre în economie şi implicaţii negative asupra bugetului public. "În acest sens, aplicarea legii trebuie corelată cu angajamentele României din Pactul de Stabilitate şi Creştere, în vederea păstrării deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB", atrage atenţia Iohannis.

Preşedintele subliniază şi faptul că această lege trebuie să rezolve problemele salariale existente în sectorul public, fără să creeze altele.

"Orice ajustări ulterioare, menite să asigure spaţiul bugetar destinat salarizării, trebuie să fie făcute în mod transparent, credibil şi responsabil, fără a fi afectate alte sectoare importante pentru dezvoltarea economiei, respectiv investiţiile şi proiectele de infrastructură asumate la nivel guvernamental", conchide sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Totul merge ca si pe "banda"...dar sa vedem ce se intampla cu .......SUSTENABILITATEA

    Da si EU asi face la fel....aprobari pe banda....si sa vedem ce se intampla la sfarsit....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb