Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, acuză Israelul de asasinarea omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh

G.U.
Internaţional / 28 noiembrie 2020

Hassan Rouhani

Hassan Rouhani

Preşedintele Iranului a acuzat astăzi Israelul că a asasinat un proeminent om de ştiinţă iranian suspectat de multă vreme că ar fi creierul unui program nuclear secret, informează televiziunea de stat, citată de Reuters şi AFP, conform Agerpres.

Conducătorii militari şi religioşi au ameninţat vineri cu răzbunarea pentru uciderea, vineri, a lui Mohsen Fakhrizadeh, despre care media susţine că a murit la spital după ce fost împuşcat de o echipă de asasini în maşina sa, în apropiere de Teheran.

"Încă o dată, mâinile nemiloase ale aroganţei mondiale, cu regimul sionist uzurpator ca mercenar, sunt pătate cu sângele unui fiu al acestei naţiuni", a denunţat Hassan Rouhani într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial. Iran utilizează în general expresia "aroganţă mondială" pentru a desemna SUA.

"Asasinarea martirului Fakhrizadeh arată disperarea duşmanilor noştri şi profunzimea urii lor... Martiriul lui nu va încetini realizările noastre", a mai menţionat preşedintele Iranului.

Moartea lui Fakhrizadeh ar putea provoca confruntare între Iran şi duşmanii săi în ultimele săptămâni ale preşedinţiei lui Donald Trump, complicând în acelaşi timp eforturile preşedintelui-ales Joe Biden de a resuscita destinderea din timpul mandatului lui Barack Obama, comentează Reuters.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ați "boscorodit" "micii" redactori care va făceau treaba, dar va deranja că nu erau catelusi; cel putin acum vă ascultă perfect, în detrimentul meseriei :)))) penibil bursa, foarte penibil make

    In 10 ani Iranul este cuceri de capitalisti!

    1. Dictatura islamica de la Theheran nu este tot capitalista? Poate ai vrut da spui ca vor fi alungati de la putere acesti fanatici care tin ostatic intregul popor iranian!

      Sunt unii prin state și israel care abia așteaptă să elibereze poporul iranian de fanaticii din conducerea lor. Fix la binele poporului iranian se gândesc grupurile obscure de interese ahtiate după putere și bani.

      Da,da.Fix la binele irakienilor,sirienilor,afganil or,etc s-au gandit intotdeauna.I-a durut fix la basca.

    eu am postat aici niste avertizari pt Iran

    probabil ca nu au ajuns unde trebuiau sa ajunga 

    ok 

    14-17 apr 2021 = perioada de risc maxim pt Iran, in intervalul oct/nov 2020-apr 2021 sa nu raspunda la nici o provocare !!! 

    p.s. ... si parca imi aduc aminte ca am zis sa fie ca un miel bland si sa nu raspunda la provocari si sa o lase moarta cu imbogatirea uraniului ... eu zic, eu aud.  

    Pana la urma ma doare in cot, eu am incercat sa ajut pro-bono (conventional , prin distribuire de informatie, nu neconventional prin interventie asupra lantului situational in spatio-timp) dar... cum am zis...  

    eu zic, eu aud :)

    Nu am de gand sa ajut pe nimeni cu forta.  

    1. Iranul e oaia neagra,.Arabia Saudita e ''tamaia din cadelnita''.Cel mai ipocrit si barbar stat musulman.Una e sa asasinezi teroristi,alta e sa asasinezi cercetatori.El isi facea datoria fata de patria sa.Sa renunte toate statele care detin arme nucleare la ele si gata.Cand americanii au bombardat Irakul au invocat ca detine arme chimice.Le-au cautat peste tot(chipurile)si nu le-au gasit.Pretexte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb