Preşedintele parlamentului israelian, îngrijorat faţă de o lege care ar dezavantaja supravieţuitorii holocaustului

D.Ţ.
Internaţional / 28 iunie 2021

Preşedintele parlamentului israelian, îngrijorat faţă de o lege care ar dezavantaja supravieţuitorii holocaustului

Preşedintele Knessetului (parlamentul israelian), Mickey Levy, a adresat la finalul săptămânii trecute o scrisoare preşedintei Senatului român, Anca Dana Dragu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, exprimându-şi îngrijorarea faţă de posibila desfiinţare a unei organizaţii care îi ajută pe supravieţuitorii holocaustului, informează The Jerusalem Post şi G4media.

Este vorba despre Fundaţia Caritatea, vizată de un proiect de lege trecut deja de Camera Deputaţilor şi care va intra în dezbaterea Senatului.

Fundaţia Caritatea ajută la păstrarea, întreţinerea şi administrarea patrimoniului cultural şi spiritual al evreilor din România. Ea este menită să sprijine şi să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale persoanelor dezavantajate din punct de vedere social, ale bolnavilor şi ale bătrânilor evrei care trăiesc în România, printre aceştia numărându-se şi supravieţuitori ai Holocaustului.

"În ultimele zile, mi-au parvenit diverse întrebări din partea mai multor organizaţii evreieşti cu privire la o lege propusă în Parlamentul României, lege care a ajuns acum în Senat şi care vizează desfiinţarea Fundaţiei Caritatea", se arată în scrisoarea lui Levy adresată omologilor săi. "Organizaţiile s-au declarat extrem de îngrijorate atât din cauza motivelor desfiinţării Fundaţiei Caritatea, cât şi din cauza unor temeri legate de capacitatea supravieţuitorilor nevoiaşi de a primi în continuare sprijinul financiar necesar pentru a-şi procura produsele de bază. Ca om pentru care această problemă este una de inimă, am hotărât să vă scriu din proprie iniţiativă pentru a vă transmite îngrijorările acestor organizaţii".

Levi le-a scris ambilor preşedinţi ai Parlamentului României că se teme că legea în discuţie ar putea afecta posibilităţile supravieţuitor holocaustului din Israel şi din alte ţări de a putea beneficia de autorul social plătit în prezent de Caritatea. El le-a cerut ajutorul, rugându-i să se asigure că orice lege pe această temă va păstra un canal prin care fondurile să poată ajunge la persoanele de drept, inclusiv la cele aflate în Israel.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Stim toti ca simaptizati cu Palestina si Iran...eu sper ca H mare sa apara...la Holocaust...ca altfel incultura voastra ar fi socanta

    Asa cum era de asteptat, Coloniile bananiere, asa cum e cazul si Romaniei, trebuie sa contribuie cu bani publici pt Holocash-ul jidanilor!I Cum guvernarea actuala incearca sa taie bani de peste tot, pt ca asta le cere UE pt a diminua deficitul bugetar, slugoii astia s-au atins din greseala de o Fundatie de-a evreilor, platita insa din bani publici pt finantarea Holocash-ului lor! Iar daca acum, stapanii israelieni le-au dat un avertisment legat de faptul ca au atins o "linie rosie", ca niste slugoi de ultima spetza ce-si respecta statutul, se vor conforma de indata!

    1. Bine ai zis Vlade.

      In ceea ce priveste supravietuitorii holocaustului(cati mai pot fi?)sa plateasca statul roman,pentru ceilalti sa plateasca Israelul daca tot ii caineaza atata ca sunt saraci si au nevoie de ajutor.Israelienii sunt bogati,de ce sunt zgarciti?Sa-i ajute pe evreii ,,nevoiasi,,din Romania!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb