PREŞEDINTELE PRO AGRO:  "România îşi va putea asigura, în câţiva ani, necesarul de 700.000 de tone de soia anual"

F.A.
Companii / 26 noiembrie 2013

Ţara noastră îşi va putea asigura, în câţiva ani, necesarul de 700.000 de tone de soia anual, consideră Alex Jurconi, preşedintele PRO AGRO.

"În România, suprafaţa cultivată cu soia a suferit oscilaţii puternice în ultimele două decenii, dar există capacitate de dezvoltare pentru noi varietăţi cu potenţial de producţie ridicat. Soia nemodificată genetic poate fi cultivată pe o suprafaţă de până la 5% din suprafaţa arabilă a ţării", se arată într-un comunicat de presă.

Alex Jurconi este convins că, începând cu anul viitor, producătorii români vor fi şi mai interesaţi de cultura de soia nemodificată genetic.

"Există o cerere solvabilă din partea retailului, ca expresie a cerinţelor consumatorilor care devin tot mai interesaţi de soia convenţională. Sunt convins că, începând cu anul viitor, producătorii români vor fi şi mai interesaţi de cultura de soia nemodificată genetic, ca urmare a implicării PRO AGRO in proiectul Danube Soya. Va fi şi anul în care cultivatorii vor avea la îndemână mai multe instrumente financiare, atât europene, cât şi naţionale. Mă refer la posibilitatea acordării în PAC 2014-2020 a unui sprijin voluntar cuplat de cel puţin 2% din plafonul naţional, la care se adaugă un sprijin financiar suplimentar pentru culturile în conversie şi certificate ecologic, luând în calcul şi posibilitatea despăgubirii cultivatorilor prin intermediul Fondurilor Mutuale", a declarat preşdintele PRO AGRO.

Domnia sa a adăugat: "Cred în capacitatea staţiunilor de cercetare care au şansa extraordinară de a crea hibrizi cu potenţial de producţie ridicată. Numai aşa, în câţiva ani, va putea fi readusă cultura de soia nemodificată genetic în asolamentele fermelor şi asigurat, în România, necesarul de 700.000 de tone de soia anual".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb