Preşedintele sud-coreean a comparat greva camionagiilor cu ameninţarea nucleară nord-coreeană

V.G.
Internaţional / 5 decembrie 2022

Preşedintele sud-coreean a comparat greva camionagiilor cu ameninţarea nucleară nord-coreeană

Preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, a comparat greva camionagiilor din ţara sa, ajunsă astăzi în cea de-a 12-a zi, cu ameninţarea nucleară nord-coreeană, afirmând că tolerarea acţiunilor ilegale creează un cerc vicios, relatează Yonhap citând oficiali de la Seul, potrivit Agerpres.

Yoon a făcut aceste remarci în cursul unei recente reuniuni cu consilierii săi. El a explicat atunci că Seulul nu s-ar mai confrunta astăzi cu ameninţarea programului de arme nucleare al Coreei de Nord dacă ar fi tratat cu Phenianul pe baza principiului neînarmării nucleare, au declarat pentru Yonhap mai mulţi oficiali de la preşedinţia sud-coreeană.

"Este acelaşi lucru cu ameninţarea nucleară a Coreei de Nord. Dacă cedăm în faţa acţiunilor ilegale şi a violenţei, cercul vicios va continua", a fost citat şeful statului.

Yoon a adoptat o abordare de "toleranţă zero" faţă de greva sindicatului Solidaritatea şoferilor de camion, intrată astăzi în a 12-a zi. Săptămâna trecută, preşedintele a emis un ordin executiv prin care şoferii de betoniere sunt convocaţi înapoi la lucru, iar ieri a dispus pregătirea unui al doilea ordin, vizându-i pe şoferii din industriile metalurgică şi energetică.

Refuzul de a respecta ordinul este pasibil de o pedeapsă cu până la trei ani de închisoare sau o amendă de până la 30 de milioane de woni (22.500 USD).

Cei circa 25.000 de camionagii participanţi la protest cer guvernului instituirea unui sistem de remuneraţie minimă folosit deja temporar în 2020 pentru o mică parte din cei peste 400.000 de şoferi de camion din Coreea de Sud.

Ministrul de Interne sud-coreean şi purtătorul de cuvânt al partidului de guvernământ, Partidul Puterii Populare, au criticat la rândul lor protestul, al doilea în mai puţin de şase luni şi care perturbă livările de maşini, ciment şi combustibil, numindu-i pe şoferii de camioane "aristocraţii oamenilor muncii".

Kim Young-chan, un şofer în vârstă de 63 de ani, a respins acest apelativ într-o discuţie cu Reuters, afirmând că banii câştigaţi - circa 3 milioane de woni, 2300 USD, mult mai puţin decât acum un an pentru că preţul motorinei aproape s-a dublat - abia îi ajung la o lună la alta.

Principalul partid de opoziţie, Partidul Democrat, l-a acuzat pe şeful statului că are o viziune "ostilă" muncitorilor.

"Este îngrozitor că preşedintele percepe strigătul celor care cer un mediu sigur pentru transportul de mărfuri ca fiind echivalentul unei ameninţări nucleare", a spus purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Oh Yeong-hwan.

"Ne îngrijorează că şeful statului ar putea considera sectorul forţei de muncă drept un inamic şi ar încerca să-l anihileze", a adăugat purtătorul de cuvânt, insistând că lucrătorii nu sunt "subiect de reprimare", ci "parteneri de negociere", a mai consemnat Yonhap.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb