Preţul vedetă în imobiliare: 60.000 de euro

C.P.
Companii #Imobiliare / 13 decembrie 2010

Fie că au cumpărat prin programul Prima Casă ori au vândut apartamentul vechi pe care îl aveau, cei mai mulţi clienţi de imobiliare s-au orientat către cumpărarea de locuinţe noi. Iar acest lucru a fost resimţit şi în preţuri: în timp ce preţurile apartamentelor noi au scăzut cu 1 până la 10 procente, cele ale apartamentelor vechi s-au devalorizat cu 15-20% faţă de 2009, potrivit unui raport remis redacţiei.

Cele mai căutate au fost, anul acesta, apartamentele din cartierele Militari şi Titan, zone în care s-au dezvoltat ansambluri rezidenţiale poziţionate foarte avantajos faţă de mijloacele de transport în comun. "Cele mai multe apartamente s-au vândut anul acesta în Ten Blocks Militari - 30 unităţi. În Optima şi Armonia Titan am vândut 21 de apartamente iar în My Dream, în Pipera, 8 unităţi", spune Nimrod Zvik, director de marketing la Be Igloo. Tot în cartiere au căutat şi clienţii care au ales să îşi cumpere apartamente vechi. "Apartamentele cu suprafeţe mici au fost avantajete, pentru că acestea implică şi un preţ mai mic. Deşi oricum preţurile sunt în general mici. S-a păstrat şi anul acesta un ritm descendent, care s-a concretizat în ieftiniri cuprinse între 15-20%", spune Andrei Rusu, director la Vission House. În ambele cazuri însă, cei mai mulţi clienţi, în jur de 90%, au achiziţionat apartamentul prin programul Prima Casă. Tocmai de aceea, preţul vedetă al anului (preţul la care s-au cumpărat cele mai multe apartamente) este de 60.000 euro la apartamentele vechi şi 70.000 euro la apartamentele noi.

Unii dezvoltatori au reuşit să le explice clienţilor că de fapt, criza este o perioadă de care ar trebui să profite. Green City a reuşit să livreze case cu preţuri care pornesc de la 90.500 euro plus TVA. Tocmai de aceea, într-un singur an, reprezentanţii Green City au reuşit să vândă 150 de locuinţe, adică o medie de 13 case pe lună. "Pentru clienţi, ideea că o casă pe pământ poate fi atât de la îndemână se transformă aproape fără de greş în decizie de cumpărare. Tocmai de aceea, am reuşit să marcăm aceste cifre, care au depăşit chiar şi aşteptările noastre", spune Alexandru Petrescu, director de vânzări Green City.

Şi proprietăţile de lux se vând pe aceleaşi criterii. "Am vândut de curând o vilă în Cotroceni, 370.000 de euro. Preţul iniţial era de 420.000 euro, dar la negocierea cu clientul, proprietarul a fost de acord să lase 50.000 euro la preţ, ceea ce a făcut oferta foarte avantajoasă", declară Ştefan Niţă, repreyentant Luxury International.

Aşadar, într-o piaţă care a fost numită îngheţată încă de la începutul anului, există chiar şi jucători care reuşesc să vândă chiar mai mult decât şi-au propus.

Studiul a fost făcut exclusiv pe clienţii companiilor Be Igloo, Green City, Luxury International şi Vission House.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb