Preţurile petrolului au crescut ieri, dar pe ansamblul săptămânii au scăzut, după ce autorităţile sanitare din China au atenuat unele dintre restricţiile dure ale ţării legate de Covid-19, mărind speranţa îmbunătăţirii activităţii economice şi a cererii în principalul importator de ţiţei din lume, transmite Reuters, conform News.ro.
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,32 dolari, la 95,99 dolari pe baril, extinzând o creştere de 1,1% faţă de sesiunea anterioară, dar scăzând cu 2,6% pe ansamblul săptămânii.
Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 2,49 dolari, sau cu 2,9%, la 88,96 dolari pe baril, după ce au urcat cu 0,8% în sesiunea anterioară, dar au scăzut cu aproape 4% în cursul săptămânii.
Atenuarea restricţiilor în China include reducerea cu două zile a timpului de carantină pentru contactele apropiate cu cazurile şi călătorii care sosesc, precum şi eliminarea unei penalităţi pentru companiile aeriene pentru introducerea de pasageri infectaţi.
Contractele de referinţă pentru petrol au scăzut în cursul săptămânii din cauza creşterii stocurilor de petrol din SUA şi a temerilor persistente privind limitarea cererii de combustibil în China, dar câştigurile de la sfârşitul săptămânii au limitat pierderile.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.11.2022, 13:02)
Scade, creste, pretul la pompa doar in sus.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.11.2022, 13:02)
Si dolarul a scazut mult.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 13.11.2022, 08:54)
scaderea dolarului e un factor tehnic pentru cresterea petrolului (al carui pret e denominat in usd).
daca intr-adevar a inceput corectie (descendenta) a usd... sa va tineti tare ca asta e motorul rachetei in sus numite petrol.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 13.11.2022, 08:58)
da, trist, dar adevarat.
nici statul nici companiile petroliere nu au multa minte in cap.
la ce crestere a preturilor urmeaza pentru combustibili va avea loc o mare, mare distrugere a orizontului cererii ....(mmm .... nu ca m-ar deranja , pe strazi am vazut o multime de masini.... poate prea multe pentru gustul meu...toti tampitii si-au luat masina ca nu au mai incaput in transportul in comun)
uite, eu sunt bancher dar nu folosesc intensiv in bucuresti ratb si metrou. Si nu imi cade coada de umilinta. Mie de fapt imi plac mijloacele de transport in comun - extraordinara sursa de informatie cand vine vorba de "pulsul" societatii - sentimentul consumatorilor, etc. E sursa directa, certa si reala ... dincolo de media, tv, etc (supuse ...sa zicem alterarii informatiei reale).
1.4. erata (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 13.11.2022, 08:59)
* uite, eu sunt bancher dar FOLOSESC intensiv in bucuresti ratb si metrou.