Prim-ministrul Japoniei ordonă o anchetă cu privire la secta Moon

V.G.
Internaţional / 17 octombrie 2022

Prim-ministrul Japoniei ordonă o anchetă cu privire la secta Moon

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a ordonat astăzi deschiderea unei anchete guvernamentale cu privire la Biserica Unificării, după ce asasinarea fostului premier Shinzo Abe în luna iulie a scos la iveală legături apropiate între acest grup religios, cunoscut şi ca "secta Moon", şi deputaţi din partidul la putere, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Autorul asasinatului, Tetsuya Yamagami, era furios pe sectă, căreia mama sa îi făcuse donaţii substanţiale, ducând familia la ruină, şi l-a acuzat pe Abe de promovarea organizaţiei.

Aceasta a negat orice act reprobabil, dar numeroşi foşti membri au criticat public practicile sectei Moon, acuzată că le impune donaţii adepţilor săi. Pe de altă parte, dezvăluirile despre legăturile sectei cu personalităţi politice de prim-plan în Japonia au contribuit la scăderea cotei de popularitate a guvernului condus de Fumio Kishida.

Adresându-se astăzi Parlamentului, premierul a semnalat că există numeroase victime ale sectei Moon şi ale unor grupuri înrudite, victime care au ajuns în sărăcie sau să se confrunte cu grave probleme de familie.

"Eforturile depuse pentru a-i ajuta sunt încă insuficiente', de aceea 'guvernul îşi va exercita dreptul de a ancheta Biserica Unificării în virtutea legii privind organizaţiile religioase", a declarat el.

"Guvernul îşi propune de asemenea să revizuiască anumite legi pentru a facilita anularea de contracte şi va întări iniţiativele pentru a preveni abuzurile asupra copiilor şi îi va ajuta pe copiii adepţilor sectei în ce priveşte educaţia şi obţinerea de locuri de muncă", a adăugat Kishida.

Media locale au relatat că ancheta anunţată astăzi va urmări să stabilească dacă Biserica Unificării a adus atingere binelui public sau a comis fapte incompatibile cu statutul său de grup religios.

Ancheta ar putea conduce la un ordin de dizolvare, în baza legii privind organizaţiile religioase, prin care Biserica Unificării îşi va pierde acest statut, precum şi scutirile de taxe, dar ar putea continua să funcţioneze.

Potrivit presei, doar două grupuri religioase au fost vizate de un astfel de ordin în Japonia, unul din ele fiind secta Aum Shinrikyo, care a comis atentatul cu gaz sarin la metroul din Tokyo în 1995.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb